avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1240 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Sunt obligat sa depun intampinare la apel?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Sunt obligat sa depun intampinare la apel?

Sunt intr-un proces cu societatea de asigurari allianz tiriac,intial in calitate de reclamant.Am castigat fondul si ei au depus apel,fara a prezenta insa motivele.In citatia care mi-a fost trimisa,scrie clar "cel mai tarziu cu 5 zile inainte de termenul stabilit pt judecata aveti obligatia de a depune intampinare".
In conditiile in care ei nu au prezentat motivele pt apel,mai este absolut necesar sa depun intampinare?Pot sa pierd procesul daca nu depun aceasta intampinare si ma prezint direct la proces la termenul stabilit?
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 22:44, 1 Iulie 2010
nedepunerea intampinarii in termenul respectiv are drept consecinta decaderea dvs din dreptul de a depune probe. daca nu sunteti asistat de avocat, instanta chiar daca nu ati depus intampinare va pune in vedere la primul termen sa formulati apararile si exceptiile.... este in interesul dvs sa depuneti intampinare pt a va putea apara..bineinteles ca instanta poate respinge apelul si fara ca dvs sa depuneti intampinare..depinde
~ Conținut șters la cerere ~
Daca ai verificat dosarul si ai constatat ca nu sunt depuse motivele de apel, la primul termen te vei prevala de art. 291 cpc
Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu am depus intampinare- care sunt consecintele? ContSters337674 ContSters337674 Am fost cemata in judecata intr-n proces civil si nu am depus intimpinare . A trecut termenul...Este grav ? Ma mai pot apara ?Un avocat eventual ar mai avea ce ... (vezi toată discuția)
Nu ești decăzut din drepturi daca nu ai depus intimpinarea pina la primul termen de judecată? mimi56_manolescu mimi56_manolescu Este legal ca instanța sa aprobe un alt termen daca la primul termen nu ai depus intimpinare?paratul a avut timp din 16 Iunie cind am depus eu acțiunea in ... (vezi toată discuția)
Termenul de depunere a întâmpinãrii Lungu Constantin Lungu Constantin Daca parata a depus intampinarea in data de 12.10.2012 iar ziua procesului a fost in data de 16.10.2012 se poate invoca exceptie pe procedura deoarece nu a ... (vezi toată discuția)