avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cumparare locuinta veche fara autorizatie de ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cumparare locuinta veche fara autorizatie de constructie prin banca rog solutii

Doresc sa achizitionez o casa veche printr-un credit imobiliar problema este ca aceasta casa a fost construita in 1929 si nu au mostenitorii autorizatia de constructie pe care o cer bancile pentru un asemenea tip de imprumut , casa se afla intr-o zona buna a orasului initial fiind construita din lemn mai apoi o jumatate din casa fiind refacuta din caramida .Intrebarea mea este ce pot sa fac pentru a obtine o autorizatie de constructie in aceste conditii casa aparand totusi in extrasul de carte funciara si proprietarii achitand impozitul aferent la primarie an de an.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gmxsys , utilizator 11:06, 16 Septembrie 2011
Spuneti ca locuinta apare in cartea funciara ... verificati la biroul de carte funciara care a fost actul de proprietate care a stat la baza intabularii.
Daca nu gasiti nimic intrebati banca daca e suficient un certificat de atestare a posesiei emis de autoritatea locala in baza regulamentului de inscriere CF.
Mai exista actiunea in constatare pe care ar putea sa o promoveze mostenitorii, insa aceasta procedura dureaza ceva vreme.
Este posibil ca in CF sa figureze doar existenta constructiei pe teren, si nu sa fie intabulata cu acte. Trebuie sa va interesati daca o puteti intabula cu anexa 5 de la primarie (certificat de atestare a posesiei sub nume de proprietar) sau daca va trebuie sentinta civila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificare cf salmano salmano Buna ziua, sunt pe cale sa cumpar o casa, insa a intervenit o problema: in cartea funciara apare "casa de lemn si teren in suprafata totala de 300 mp". ... (vezi toată discuția)
Diferente intre cadastru si cartea funciara Ariana2003 Ariana2003 Buna ziua. Probleme carte funciara. Parintii mei vor sa vinda casa de proprietate. Cum se pot rezolva anumite diferente intre cadastru si cartea funciara. Pe ... (vezi toată discuția)
Descrierea imobilului din cf dariad dariad Ma confrunt cu urmatoarea problema referitoare la descrierea imobilului din CF. Redau in ordine cronologica toate documentele pe care le detin: - Am extrase ... (vezi toată discuția)