Sunt tatal unui copil de 4 ani care sa nascut in afara casatoriei .laura fosta concubina in urma cu 4 luni a intentat un proces de incredintare minor la judecatorie timp in care noi inca locuiam impreuna. iar dupa a plecat in italia fara increcintarea mea . din tot procesul reiese ca noi am locuit la tatal ei vitreg tot timpul si el nea ajutat de mereu cu bani ca eu sunt un betiv si tot o bateam si multe alte minciuni. am pus plangere penala la politie pentru parasire de domiciliu dar ea nu a avut buletinul la mine nu avrut sa il faca am pus in acelasi plangere si faptul ca a trecut vama ilegal cu minorul au fost audiati martori din declaratia carora reiese ca a trecut frontiera .
Am nevoie de ajutorul comunitati dumneavoastra pentru o cere conventionala sa o atasez la dosar pentru a putea prea copilul care a crescut numai sub ingrijirea mea . am nevoie de ajutor pentru ca a declarat multe minciuni singurul martor audiat a fost tatal ei vitreg care declara ca nu este ruda cu ea .
cum va trebui sa procedez pentru asta merg pe urmatoarele articole .
art. 306
legea 248 /2005 regimul politiei de frontiera
art 258 260 marturie mincinoasa
Daca exista o hotarare irevocabila de incredintare a minorului atunci aceasta a iesit legal din tara cu minorul, nefiind necesar acordul dumneavoastra.
Puteti solicita reincredintarea minorului, o sa solicitati atasarea vechiului dosar si, daca indepliniti conditiile legale, poate instanta va proceda la reincredintarea catre d-voastra. Pana la obtinerea unei alte hotarari de reincredintare nu prea puteti face nimic. Plangerile penale isi vor urma probabil cursul, daca o sa obtineti vreo solutie de incepere a urmaririi penale ar putea sa va ajute tot la cererea de reincredintare ... insa, asa cum am mai spus, avand hotararea a parasit legal tara impreuna cu minorul.
De 4 luni a inceput procesul dar nu are nici o hotarare judecatoreasca prin care ia fost incredintat minorul trecerea a fost frauduloasa copilul nu are inca nici domicilul stabilit si nic nu a fost incredintat .. cum ar trebui sa arate cererea pentru copil ca sa imi fie incredintat .?
Copilul acesta are pe certificatul de nastere la rubrica tata numele dvs.? Daca DA atunci este imposibil ca mama sa-l fi putut scoate din Romania fara sa aiba o decizie de incredintare definitiva si irevocabila. Ceva nu e clar in istoria asta...
inca o data precizez ca a trecut fara acordul meu .banuiesc ca a mituit a platit in vama si a trecut importatnt pentru mine este sa ma ajutati sa castig copilul . am nevoie de sfaturi si ajutor aici sugesti sau cum pot face sa il castig mai repede si usor
Divort cu minor
norocel_bab
intr-un divort cu minor,copilul a fost incredintat mamei in prima instanta (minorul avind 15 ani) acesta ne fiind intrebat in mod concret cu cine vrea sa ... (vezi toată discuția)