Nu imi este prea clara prescriera. Concret - am o masina pe care am avut-o inchiriata la o firma de taxi in 2006 si nu am platit impozitul pe venit. Acum as vrea s-o radiez si stiu ca nu se poate, decat platind impozitul. Intrucat s-au implinit 5 ani, numai trebuie sa platesc?
termenul de prescriptie reprezetand impozite, taxe, alte debite catre bugetul de stat, e de 5 ani, potrivit codului fiscal.
Dvs. ar fi trebuit sa platiti un impozit pentru fiecare an, incepand cu 2006, adica s-au prescris doar taxele aferente anului 2006 si, curand ale lui 2007 ( asta daca nu exista vreun titlu executoriu care a intrerupt prescriptia). Pentru anii urmatori, datorati impozit si fiscul va poate urmari fara probleme.
Multumesc. Contractul l-am avut in perioada 1.01.-31.07.2006, de aceea ma interesa daca intru inprescriere. Sper sa pot scoate masina din circulatie, sa nu mai platesc impozit, ca este demult terminata. Toate cele bune!
Ce impozit nu ati platit? Impozitul pentru venitul din inchiriere sau impozitul pentru masina?
Daca impozitul pentru masina a fost platit, de ce sa nu puteti scoate masina din circulatie?