avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1170 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... prescrierea datoriilor catre fisc
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

prescrierea datoriilor catre fisc

Nu imi este prea clara prescriera. Concret - am o masina pe care am avut-o inchiriata la o firma de taxi in 2006 si nu am platit impozitul pe venit. Acum as vrea s-o radiez si stiu ca nu se poate, decat platind impozitul. Intrucat s-au implinit 5 ani, numai trebuie sa platesc?
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 23:28, 24 Septembrie 2011
termenul de prescriptie reprezetand impozite, taxe, alte debite catre bugetul de stat, e de 5 ani, potrivit codului fiscal.
Dvs. ar fi trebuit sa platiti un impozit pentru fiecare an, incepand cu 2006, adica s-au prescris doar taxele aferente anului 2006 si, curand ale lui 2007 ( asta daca nu exista vreun titlu executoriu care a intrerupt prescriptia). Pentru anii urmatori, datorati impozit si fiscul va poate urmari fara probleme.

Creantele bugetare se prescriu in termen de cinci ani.
Multumesc. Contractul l-am avut in perioada 1.01.-31.07.2006, de aceea ma interesa daca intru inprescriere. Sper sa pot scoate masina din circulatie, sa nu mai platesc impozit, ca este demult terminata. Toate cele bune!
Ce impozit nu ati platit? Impozitul pentru venitul din inchiriere sau impozitul pentru masina?
Daca impozitul pentru masina a fost platit, de ce sa nu puteti scoate masina din circulatie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie impozit pe venit paulini_iolanda paulini_iolanda Am avut un contract de inchiriere a unei masini, cu o firma de taxi, in 2007 si nu am platit impozitul. am inteles ca dupa 5 ani se prescrie, dar am fost la ... (vezi toată discuția)
Scadere debite prescrise DELIA DELEANU DELIA DELEANU Buna ziua.Va rog sa ma ajutati sa lamuresc o problema privitor la scaderea debitelor din evidenta.Deci,avem intocmite dosare de executare silita.Debitele sunt ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorii petroniki petroniki Nu am achitat impozitul pt locuinta si masina,plus amenzile de la circulatie de vreo 3 ani.Va rog sa-mi spuneti daca aceste datorii se prescriu?Multumesc! (vezi toată discuția)