avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Prescriptie impozit pe venit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Prescriptie impozit pe venit

Am avut un contract de inchiriere a unei masini, cu o firma de taxi, in 2007 si nu am platit impozitul. am inteles ca dupa 5 ani se prescrie, dar am fost la adm. financiara si figurez ca datornic in continuare si cu o mare majorare. se prescrie sau nu?
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Martie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: paulini_iolanda , utilizator 20:00, 15 Mai 2013
Intradevar, creantele catre bugetul de stat se prescriu in 5 ani, asta daca nu s-au executat acte ce intrerup cursul prescriptiei...
multumesc. imi puteti spune care sunt acele acte ce intrerup prescriptia?
Daca de exemplu s-a emis o somatie si titlu executoriu care v-a fost comunicata personal sau a fost publicata la sediul sau pe site-ul autoritatii fiscale.
temei legal : Codul de procedura fiscala art 133:
[ link extern ]
eu nu am primit nicio somatie sau instiintare, dar nu stiu daca s-a emis sau nu. va mai rog sa-mi spuneti, daca s-a prescris datoria, nu mai figurez ca datornic, sau cum aflu ca s-a prescris? scuzati-mi ignoranta si multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere amenzi mot-dia mot-dia O amenda din februarie 2003 este prescrisa, daca totusi a avut o somatie in septembrie 2008? Multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Prescriere datorii petroniki petroniki Nu am achitat impozitul pt locuinta si masina,plus amenzile de la circulatie de vreo 3 ani.Va rog sa-mi spuneti daca aceste datorii se prescriu?Multumesc! (vezi toată discuția)
Cas pentru veniturile din cedarea folosintei bunurilor Botasca Botasca In decembrie 2013 mi s-a refuzat de ANAF sa mi se dea adeverinta de venit pt. alocatia monoparentala pt. ca as avea datorii la stat.Nelucrand din 2005 am ... (vezi toată discuția)