avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Schimbare permis de conducere,talon si carte de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Schimbare permis de conducere,talon si carte de identitate?

Buna seara,am nevoie si eu de un sfat pentru sotia mea care odata cu casatoria si-a schimbat numele.Este necesar sa-si schimbe si permisul de conducere,talonul si cartea de identitate a masinii proprietate personala inainte de castaorie?Precizez ca ,cartea de identiate a schimbat-o deja.
Cel mai recent răspuns: Analore , utilizator 13:14, 29 Iulie 2009
soszo a scris:

Buna seara,am nevoie si eu de un sfat pentru sotia mea care odata cu casatoria si-a schimbat numele.Este necesar sa-si schimbe si permisul de conducere,talonul si cartea de identitate a masinii proprietate personala inainte de castaorie?Precizez ca ,cartea de identiate a schimbat-o deja.


Trebuie ca in acte sotia Dvs. sa figureze cu noul nume.
Nmai bine va doresc
Va multumesc.Totusi as fii interesat si de alte opinii.
Am aceeasi opinie ca dl. Cioan.
Trebuie sa figureze cu noul nume.
Sunt in aceeasi situatie cu sotia dumneavoastra. Va rog sa imi spuneti ce acte ati schimbat pana la urma. Din punctul meu de vedere este o aberatie sa schimbi cartea masini in urma schimbarii numelui si nu cred a cineva isi schimba diplomele sau alte acte, cum ar fi cvc , loc de veci !!!
De mentionat faptul ca in facultate la colegele casatorite nu s-a trecut numele nou pe diploma ci din contra s-a trecut numele de fata.
Diplomele si certificatul de nastere sunt printre singurele acte in care apare numele avut dinaintea casatoriei , numele dobandit in urma casatoriei apare si pe diplome dar in paranteza,:D ......In ceea ce priveste schimbarea tuturor actelor, da e o bataie de cap suplimentara dar necesara, ganditi-:Dva la ce va expuneti daca nu faceti aceste modificari .........sa zicem in cazul talonului masini ar trebui sa imblati cu certificatul de casatorie sau cu certificatul de nastere, tot timpul la dv. pentru a putea proba ca numele din talon este numele avut anterior, plus ca sotia dv are un termen in care trebuie sa preschimbe aceste acte daca nu respecta acest termen poate fi amendata ..........

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eiberare acte in urma procedurii de schimbare a numelui pe cale administrativa oliviaenachescu oliviaenachescu Buna ziua , Doresc sa va adresez o intrebare in legatura cu refacerea/eliberarea noilor acte de identitate in urma procedurii de schimbare a numelui pe ... (vezi toată discuția)
Cum procedez daca mi-am schimbat numele si domiciliul dar actele masinii sunt pe numele vechi? papyto papyto mi-am schimbat numele si domiciliu (am schimbat toate actele buletin permis) talonul masini a ramas pe vechiul nume si vechea adresa cum trebuie sa procedez ... (vezi toată discuția)
Schimbare talon danailie1971 danailie1971 Buna ziua,asi dori sa stiu unde pot sa-mi schimb talonul masinii(schimbat numele dupa casatorie)si ce acte imi sunt necesare.multumesc (vezi toată discuția)