avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Conventiile civile in noul Cod civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Conventiile civile in noul Cod civil

Buna ziua!
Se mai pot incheia conventii civile de prestarii servicii, dupa data de 01. octombrie 2011 in baza noului Cod civil. ??
Care sunt articolele care reglementeaza acest lucru?
Multumesc!


macovei2000 a scris:
deduc din raspuns ca expresia "conventie civila" nu mai exista

Nici nu a existat vreodata. Denumirea completa era conventie (contract) de prestari servicii, dar niciodata aceasta expresie nu a existat in codul civil. Asa cum s-a mai spus, contractul din cod s-a chemat si se cheama contract de antrepriza. Cum antrepriza poate fi de lucrari sau de servicii, in "popor" s-a generalizat denumirea de conventie de prestari servicii. "Conventia civila" este rodul efortului ridicol ca prin denumire sa fie distinsa de contractul de munca, plus lenea de a mai adauga cateva cuvinte.

Intrebarea mea de nespecialist este: Cum lipseste tocmai din Codul CIvil - conventia/contractul civila?? Cu ce a fost ea inlocuita, care este omologul ei. Si daca nu a fost scoasa de tot, defintia, termenul si expresia din uz sau doar a fost inlocuita de alta expresie similara pentru a nu ne incurca in cuvinte si discutii.

De ce nu cititi raspunsul deja dat?

Contractele de prestari servicii au fost si vor fi in continuare o subspecie a contractului de antrepriza. Deci da, vor exista in continuare.


Ultima modificare: Luni, 5 Septembrie 2011
ContSters20980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie civila de prestari servicii catalinat catalinat Buna ziua, Sunt membru intr-un proiect ce utilizeaza fonduri structurale si ma intereseaza sa stiu daca conform noului cod al muncii se mai pot intocmii ... (vezi toată discuția)
Conventii civile UIFALEAN DIANA UIFALEAN DIANA Odata cu intrarea in vigoare aNoului Cod civil se mai pot incheia Conventii civile cu persoane fizice (vezi toată discuția)
Contract de colaborare SALLAY CATALINA SALLAY CATALINA Puteti va rog sa-mi spuneti ce lege reglementeaza contractele de colaborare? Va multumesc. (vezi toată discuția)