avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis auto

Buna ziua,as avea si eu nevoie de o lamurire legata de permis.
Astazi imi expira suspendarea permisului si maine ar trebuie sa ma duc sa mi-l ridic.
Fiind sambata si neavand program cu publicul, as putea circula maine fara permis,pana luni cand mi-l ridic sau ma pot duce astazi la politia rutiera sa-mi de-a o dovata ca maine imi expira suspendarea sau trebuie sa astept pana luni ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 23:44, 2 Septembrie 2011
singura varianta pe care o aveti este sa asteptati pina luni cind puteti ridica permisul.
teoretic, dvs aveti dreptul de a conduce masina incepind cu ziua urmatoare celei in care a incetat sanctiunea dar lipsa permisului va poate atrage o amenda si puncte penalizare in cazul unui control in trafic.
Sa inteleg ca nu mi se face dosar penal ca si cum as avea permisul suspendat ? Primesc doar amenda ?
posesia plasticului nu are nici o legatura cu dreptul de a conduce. suspendarea inceteaza de drept prin simpla implinire a termenului de executare si nu prin posesia plasticului. poti conduce masina si daca ai pierdut plasticul.
si invers se aplica aceeasi regula - nu poti conduce masina daca esti sanctionat contraventional cu masura complementara a suspendarii dreptului de a conduce chiar daca ai plasticul in buzunar.
Va multumesc pentru raspuns ,v-am intrebat pentru ca am intrebat la serviciul rutier si mi-au zis ca intradevar azi imi expira suspendarea dar practic nu pot conduce pentru ca sambata si Duminica nu au program cu publicul iar in calculatorul lor figurez ca inca mai am permisul suspendat si o sa mi se faca dosar penal,de asta am dubii in privinta permisului ,sa conduc sau sa astept pana luni ?
Ultima modificare: Vineri, 2 Septembrie 2011
bogmim, utilizator
Va sfatuiesc sa asteptati pana luni pt ca altfel veti fi considerat ca ati condus fara permis si veti suporta consecintele echivalente conducerii fara permis, adica infractiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de a conduce udau_1966 udau_1966 in data de 18 aug.2012,imi expira suspendarea de a conduce autovehicule .aceasta data cade intr-o sambata.intrebarea este:de cand am dreptul de a conduce?din ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat Aliahdar Aliahdar Buna ziua, In luna noiembrie 2018 mia fost retinut permisul de conducere pentru o perioada de 90 zile.Am mers la judecatoria,am depus contestatie si am ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat 60 de zile alin2002 alin2002 daca permisul meu mi-a fost luat pe termen de 60 si data cand trebuie sa mi-l restitue este zi nelucratoare (de ex este weekend) eu pot conduce ? (vezi toată discuția)