avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... drept de a conduce
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

drept de a conduce

in data de 18 aug.2012,imi expira suspendarea de a conduce autovehicule .aceasta data cade intr-o sambata.intrebarea este:de cand am dreptul de a conduce?din data de 19 aug. sau din 20 aug.:sa merg in data de 17 la politie,si,poate vor fi mai milosi si-mi vor inapoia permisul?
cu multumiri anticipat.cristi.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:12, 3 August 2012
Va recomand sa nu conduceti pana nu va recuperati permisul ,chiar daca suspendarea expira in 18 aug.acest lucru trebuie operat si in evidenta politiei.
daca veti si surprins conducand pe 18 sau 19.08 nu vor fi milosi chiar daca periaoda de suspendare expira in 18.
permisul il puteti "recupera" luni.
nu merita sa va pricopsiti cu un dosar penal ptr 2 zile.
Inainte de 18 si inclusiv ,au art 86 alin2 ! Dar dupa?
Faptul ca nu opereaza ei modificarile in baza de date,nu poate fi imputat conducatorului auto!
Deci care ar fi motivul sa-i faca dosar penal pe 19 sau dupa?
multumesc mult!astept in continuare un raspuns corect si concret.inteleg cxa nu am voie sa conduc in data de 18 aug. ca asa este legal,dar pe 19 aug ce au cu mine?poate spune cinva concret?
cu stima ,cristi ,craiova.
Dupa 18 nu au temei legal,dat trebuie sa fi sigur ca pe 18 expira suspendarea,nu cumva sa te trezesti cu vreo pelungire pe te miri ce motive.Daca ai decizia politiei rutiere negru pe alb care zice ca 18 e ultima zi,pe 19 sau dupa poti merge linistit, iar daca te opreste vreun politist mai zelos ,i-o arati, si daca se incurca in texte genul "dosar penal pt conducere cu permisul suspendat" explici frumos ca nu era obligatia ta sa efectuezi modificarea in baza lor de date,precum si faptul de a nu ridica sanctiunea (suspendarii permisului) la data expirarii, echivaleaza cu prelungirea abuziva si injusta a sanctiunii,fapt pentru care te vei adresa instantei de judcata!
Sa-l vezi cum iti inapoiaza actele si iti ureaza drum bun!

ps:cu mentiunea ca daca te depisteaza pe 19 conducand,esti pasibil de amenda pentru lipsa documentelor ,dar o poti contesta deoarece lipsa permisului nu iti este imputabila,din motive obiective si independente de vointa ta,respectiv programul cu publicul al pol rutiere, inexistent sambata!
Ultima modificare: Marți, 31 Iulie 2012
remus11, utilizator

Alte discuții în legătură

Problema restituire permis conducere Alintatu1234 Alintatu1234 Buna ziua! Mi-a fost retinut permisul pentru o perioada de 30 de zile (nerespectarea semnalelor agentului rutier). Am plecat fara sa-mi faca semn ca pot sa ... (vezi toată discuția)
Permis auto bogmim bogmim Buna ziua,as avea si eu nevoie de o lamurire legata de permis. Astazi imi expira suspendarea permisului si maine ar trebuie sa ma duc sa mi-l ridic. Fiind ... (vezi toată discuția)
Conducere cu dovada inlocuitoare a permisului de conducere expirata CostiS CostiS am si eu o problema mai delicata. in aprilie am avut un accident din care a rezultat ranirea usoara a unei doamne si permisul de conducere a fost retinut pana ... (vezi toată discuția)