avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract de servitute sau de inchiriere?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract de servitute sau de inchiriere?

Buna ziua,

As dori ajutorul dumneavoastra in urmatoarea problema:
Am un parc eolian, iar palele turbinelor trec peste terenuri particulare. De asemenea va trebui sa treaca si cablurile si drumurile tot pe terenuri paticulare.
Intrebarea mea ar fi: ce trebuie sa inchei : un contract de servitute sau unul de inchiriere cu proprietarii?

Va multumesc!
Mikishor
Cel mai recent răspuns: Mihaela Fotea , Consilier juridic 12:08, 2 Septembrie 2011
Va recomand sa recurgeti la servitute !

HG 135/2011, privind conditiile si termenii referitori la durata, continutul si limitele de exercitare a drepturilor de uz si servitute asupra proprietatilor private afectate de capacitatile energetice

Clauzele cuprinse in conventia-cadru privesc capacitatile energetice realizate dupa intrarea in vigoare a prezentei hotarari si pentru realizarea carora sunt afectate terenuri aflate in proprietatea privata a tertilor, precum si exercitarea efectiva a drepturilor de uz si servitute in vederea executarii lucrarilor de retehnologizare, intretinere, reparatii, revizii, interventii in caz de avarii si alte interventii necesare pentru asigurarea functionarii normale a capacitatii energetice amplasate pe terenuri aflate in proprietatea privata a tertilor.

Va recomand urmatorul link:

[ link extern ]

Succes!
Ultima modificare: Vineri, 2 Septembrie 2011
Roland Mindrila, Avocat
puteti fi un pic mai explicit?
d-voastra nu aveti drum de servitute pana la terenul proprietate?
Nu, deoarece parcurile nu sunt inca terminate, sunt doar la inceput, noi achizitionand 500 mp cat este fundatia, restul fiind teren al tertilor.
va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 2 Septembrie 2011
Mihaela Fotea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cabluri de tensiune de la electrica trec prin proprietate. GermanAlex GermanAlex Am o proprietate de cateva hectare prin care trec cabluri de tensiune pe stalpi de la Electrica. Din cauza aceasta am probleme cu vanzarea anumitor loturi, iar ... (vezi toată discuția)
5 stilpi de joasa tensiune (220v) pe proprietatea mea (retrocedata in '92) Balaurul Balaurul O întrebare va rog: În '49 strabunului mei i-au fost luate pamînturile. Urmare a legii 18/'91 mi s-a retrocedat un teren intravilan (intr-o cumuna) pe care ... (vezi toată discuția)
Eoliana pe un teren in arenda georgevip georgevip buna ziua,de curand am aflat ca o eoliana este construita pe terenul parintilor mei undeva langa o padure,rar vizitanduse terenul si nu stiam...nu trebuia sa ... (vezi toată discuția)