avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL-D cu minimum 2 angajati
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL-D cu minimum 2 angajati

Stimati consultanti
As vrea sa infiintez un SRL-D si am inteles ca voi fi scutit de taxele de infiintare chiar daca nu obtin punctajul pentru acea suma de bani, care nu ma intereseaza (oricum punctajul obtinut e foarte mic). Problema este ca mi se cer minimum 2 angajati.
As putea sa ma angajez eu ca administrator si eventual o alta persoana, secretara? Firma nu va avea punct de lucru, activitatea desfasurandu-se exclusiv pe internet.

Se poate sa angajez pe cineva pentru lucrul de acasa? Cum as putea calcula ce voi datora statului in urma acestor doi angajati obligatorii?

Imi recomandati sa infiintez mai degraba un SRL? Care ar fi costurile deschiderii pe cont propriu?

Si in final, ce cod CAEN ar trebui sa am pentru vanzarea de metale pretioase prin internet? Eu am ales 4791.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: shana_bts , utilizator 14:32, 30 Septembrie 2011
Daca va incadrati cu codul CAEN, prin SRL-D scutiti in jur de 1 100 lei la infiintare. Nu conteaza ce persoane angajati - dvs+secretara, dvs+contabil, dvs+femeie serviciu samd - atata timp cat aveti 2 norme intregi lunar in medie. Datoriile pe care le aveti la stat nu le stiu in detaliu, dar dvs ca firma - zero, iar angajatul va plati partea lui (prin intermediul dvs, bineinteles). Pentru a va face o idee, la un minim pe economie ati avea de dat in jur de 200 lei, la un salariu de 2 000 lei in mana aveti de dat cam 900 lei.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Septembrie 2011
mikas, utilizator
buna ziua, am infiintat un srl-d, il folosesc pentru incasare comision de la firma la care lucrez. sunt angajata cu carte de munca la un srl cu salariu minim pe economie, isr comisioanele le primesc prin intermediul acestui srl - d. eu nu m-am declarat platitor de tva, firma colaboratoare imi cere asta. ce am de facut?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, intrebarea mea vine in legatura cu comercializarea ... thatlonelybull thatlonelybull Buna ziua, intrebarea mea vine in legatura cu comercializarea de bijuterii din argint, online, DOAR prin intermediul paginii de social media INSTAGRAM, nu ... (vezi toată discuția)
Coduri caen pentru un pfa - handmade Ana1788 Ana1788 Aș vrea să valorific legal hobby-ul meu, urmând cea mai simpla varianta. Doresc sa ofer spre vânzare coronițe, agrafe, coliere, cercei și alte bijuterii ... (vezi toată discuția)
Magazin online bijuterii markomarius1 markomarius1 Buna ziua, Pentru deschiderea unui magazin virtual (website) cu vanzare de bijuterii din aur cu pietre pretioase, care sunt criteriile din punct de vedere ... (vezi toată discuția)