avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... daca am cumparat un apartament care a fost scos la ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

daca am cumparat un apartament care a fost scos la licitarie, risc sa il pierd daca fostul proprietar ma da in judecata?

Buna ziua,

Am ocazia sa cumpar un apartament care a fost scos la licitatie pentru ca proprietarul are datori foarte mari la intretinere. M-am inscris la licitatie, insa as dori daca se poate sa-mi spuneti daca exista posibilitatea ca proprietarul sa-si castige inapoi apartamentul daca ma da in judecata. Si daca il castig la licitatie, voi avea acte de vanzare cumparare pe el? cu cine voi semna contractul? vanzatorul va fi proprietarul? daca nu vrea sa semneze? Ma puteti sfatui in acest sens? Risc ceva daca cumpar un astfel de apartament?

Multumesc frumos
Ana
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:15, 2 Septembrie 2011
Daca licitatia se desfasoara cu respectarea cadrului legal,ex proprietarul poate ridica pretentii ,dar nu inseamna ca instanta va dispune solutie favorabila lui
Prin licitatie ,la termenul stabilit si comunicat tertilor interesati,executorul incheie proces verbal de licitatie cu act de adjudecare,care constituie titlu de proprietate ce trebuie notat la OCPI
Este bine sa va interesati de situatia juridica a apartamentului la executor. Daca licitatia se desfasoara in conditiile legii, nu aveti de ce sa va temeti.
Ar fi bine sa platiti un avocat care sa analizeze actele aflate la executor mai inainte de a plati cautiunea de 10% pentru a participa la licitatie.
Veti putea afla dupa aceea de la avocat toate subterfugiile si toate problemele care se pot ivi si in functie de cum veti aprecia veti cumpara sau nu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitionat un imobil a carui fosti proprietari au sechestru penal eduard1979 eduard1979 Buna ziua ,am cumparat un apartament la o licitatie de la un birou de executare silita .Imobilul era gajat la Banca Transilvania de rang 1 si fostii ... (vezi toată discuția)
Pasii urmatori castigarii unei licitatii de imobil !!!??? danichirila danichirila Buna ziua, sunt castigatorul unei licitatii de apartament la care am participat la o banca de prestigiu. Dupa adjudecare ma confrunt cu urmatoarele probleme: ... (vezi toată discuția)
Datorii la intretinere pentru un apartament cumparat prin licitatie adriene adriene Buna ziua, Anul trecut in Octombrie am cumparat un apartament prin licitatie publica. Actul de adjudecare este datat in Octombrie 2016, insa am putut intra in ... (vezi toată discuția)