avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... absolvent neinregistrat ca somer
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

absolvent neinregistrat ca somer

Un absolvent (facultate) care nu s-a inregistrat ca somer in perioada celor 60 zile de la absolvire, nu se mai poate inregistra totusi si ulterior celor 60 zile (chiar daca nu va putea beneficia de indemnizatie), pentru ca un viitor angajator sa poata beneficia de facilitati (pt angajarea de absolventi)?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:10, 14 Septembrie 2011
da, dar daca se inregistreaza ca persoana oarecare in cautarea unui loc de munca, nu v aputea fi "absolvent inregistrat", nu? :-/
1. Ca persoana in cautarea unui loc de munca se poate inscrie oricine care nu are un loc de munca.
2. Dar calitatea de "absolvent", in intelesul Legii 76/2002, este valabila numai 12 luni de la data absolvirii.
ok, deci termenul este de 12 luni; multumesc!
ok, multumesc; intre timp am mai studiat facilitatile si am constatat ca, de fapt, un absolvent inregistrat care nu beneficiaza de indemnizatia de somaj ar putea beneficia doar de prima de incadrare, si asta doar daca e incadrat pe o perioada nedeterminata, si in plus daca nu urmeaza o forma de invatamant ("la data solicitarii dreptului")... (ori pentru cei care vor sa urmeze un master ar mai fi sanse doar luna aceasta:); cat pentru angajatori, acestia sunt obligati sa mentina raporturile de munca 3 ani, deci inteleg de ce nu prea se-ncumeta multi sa angajeze prin somaj si sa beneficieze de facilitati...B-)
Asa este, ati citit cu atentie, aveti dreptate.
Incurcate sunt caile... legii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare persoana peste 45 de ani iuliana_gradinaru iuliana_gradinaru Va rog sa ma lamuriti intr-o chestiune: pot angaja o persoana peste 45 de ani si pot beneficia de subventie conform Legii76, in situatia in care si-a incetat ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru inscriere ca somer neindemnizat VASILENCO MIHAELA VASILENCO MIHAELA Va solicit un raspuns la urmatoarea situatie : Am terminat somajul ( cu plata) in ianuarie. Ma pot inscrie ca somer neindemnizat ? Exista o limita pentru ... (vezi toată discuția)
Lamurire absolvent cu handicap mira27 mira27 Rog sa mi spuna cineva daca un proaspat absolvent 2013 care are certificat de handicap permanent poate beneficia de indemnizatie de somaj in conditiile in ... (vezi toată discuția)