avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drepturi familiare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drepturi familiare

sotul meu(doar locum impreuna nu avem acte facute) a cumparat o casa insa la anu o va trece pe numele lui.daca nu vom face actele pana atunci(daca nu ma va trece pe numele lui si voi avea tot numele de fata) si le vom face dupa ce trece casa pe numele lui,eu voi avea drepturi asupra casei?
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 12:57, 2 Septembrie 2011
Daca va casatoriti la anul, va trebui sa va alegeti "regimul matrimonial" prin incheierea unei conventii matrimoniale (art.329 n.C.civ.), conform noului Cod civil care intra in vigoare la 1 octombrie 2011.

Va depinde de vointa sotului dvs. pentru ca imobilul-casa va fi , ipotetic, bun propriu sotului dvs. (daca o va cumpara anterior casatoriei din surse proprii), iar daca veti opta, pentru "regimul comunitatii conventionale" (prevazut de disp. art.366-368 noul C.civ.) va putea fi posibil ceea ce doriti dvs.

Daca alegeti "comunitatea legala de bunuri", bunul va fi comun daca va fi dobandit dupa data casatoriei.
Ultima modificare: Vineri, 2 Septembrie 2011
Iuliana Cermak, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regimul comunitatii conventionale irinaa88 irinaa88 Iubitul meu a cumparat luna trecuta un apartament cu creditul prima casa(creditul facut doar pe numele lui).eu sunt trecuta ca si coplatitor.. Peste putin timp ... (vezi toată discuția)
Drepturi egale proprietate BethHart BethHart Impreuna (financiar , emotional, implicati si asumati) , eu si cu iubitul, ne-am cumparat un apartament cu programul \"Prima Casa\" acum un an. In conditiile ... (vezi toată discuția)
Prima casa popescubianca popescubianca Buna ziua, Am si eu o nelamurire si va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Daca am achizitionat o locuinta prin prima casa in 2010, iar acum viitorul sot va ... (vezi toată discuția)