sotul meu(doar locum impreuna nu avem acte facute) a cumparat o casa insa la anu o va trece pe numele lui.daca nu vom face actele pana atunci(daca nu ma va trece pe numele lui si voi avea tot numele de fata) si le vom face dupa ce trece casa pe numele lui,eu voi avea drepturi asupra casei?
Daca va casatoriti la anul, va trebui sa va alegeti "regimul matrimonial" prin incheierea unei conventii matrimoniale (art.329 n.C.civ.), conform noului Cod civil care intra in vigoare la 1 octombrie 2011.
Va depinde de vointa sotului dvs. pentru ca imobilul-casa va fi , ipotetic, bun propriu sotului dvs. (daca o va cumpara anterior casatoriei din surse proprii), iar daca veti opta, pentru "regimul comunitatii conventionale" (prevazut de disp. art.366-368 noul C.civ.) va putea fi posibil ceea ce doriti dvs.
Daca alegeti "comunitatea legala de bunuri", bunul va fi comun daca va fi dobandit dupa data casatoriei.
Prima casa
popescubianca
Buna ziua,
Am si eu o nelamurire si va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Daca am achizitionat o locuinta prin prima casa in 2010, iar acum viitorul sot va ... (vezi toată discuția)