avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda radar pt masina vanduta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda radar pt masina vanduta

Buna ziua,
Problema de care ma lovesc este urmatoarea: anul trecut, in 14 dec, am vandut masina proprietate personala unei persoane domiciliata in alt judet (eu sunt din CJ, cumparatorul in TM). Mi s-a spus ca radierea se va face la domiciliul cumparatorului, respectiv in TM, in momentul inmatricularii acesteia. Ieri am primit o amenda de radar fix, inregistrarea fiind din data de 10.03.2008, masina figurand tot pe numele meu si avand numere de inmatriculare de Cluj. Mi se solicita sa comunic conducatorul autoturismului.
Ce sfat imi dati? Ce trebuie sa fac in acest caz? Mentionez ca am contractul de vanzare cumparare datat cu 14.12.2007 dar nu stiu cum trebuie sa procedez in continuare.
Va multumesc,
Andrei Petrescu
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 14:19, 29 August 2008
Buna ziua !
In opinia mea, ar trebui sa comunicati politiei numele cumparatorului si copia contractului de vanzare, din care reiese ca dvs. nu mai detineti autovehiculul. In viitor insa, daca nu va face actele cumparatorul, va trebui sa introduceti o actiune in constatare la Judecatorie.
Va multumesc pentru raspuns. Am reusit sa dau de persoana careia i-am vandut masina si mi-a spus ca a vandut masina la randul ei unei persoane din Bucuresti. I-am spus sa-mi trimita o copie dupa contractul de vanzare cumparare. In raspunsul pe care il voi formula Politiei voi explica clar ce s-a intamplat.
Ce ma nedumereste in continuare: ce sa fac ca masina sa nu mai figureze la finante pe numele meu? pentru ca lantul deja s-a lungit...cine stie daca respectivul nu a vandut-o altcuiva si tot asa...deja ma doare capul....
Ce-i de facut?
andrei_petrescu a scris:

Va multumesc pentru raspuns. Am reusit sa dau de persoana careia i-am vandut masina si mi-a spus ca a vandut masina la randul ei unei persoane din Bucuresti. I-am spus sa-mi trimita o copie dupa contractul de vanzare cumparare. In raspunsul pe care il voi formula Politiei voi explica clar ce s-a intamplat.
Ce ma nedumereste in continuare: ce sa fac ca masina sa nu mai figureze la finante pe numele meu? pentru ca lantul deja s-a lungit...cine stie daca respectivul nu a vandut-o altcuiva si tot asa...deja ma doare capul....
Ce-i de facut?
Exact ce v-a recomandat domnul av. Valentin Geampana!
S-a simplificat procedura de ceva vreme, mergeti cu contractul de vanzare cumparare la directia impozite si taxe locale si radiati din evidentele lor masina. Nu mai este conditionata radiere fiscala de radierea din circulatie a masinii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism de fisc! a_l_e_x a_l_e_x Buna ziua. Probabil ca acest subiect s-a mai discutat in cadrul acestui forum, problema este ca, acum 3 ani am vandut o masina unei persoane, domiciliata ... (vezi toată discuția)
Radiere masin iuli113 iuli113 Buna seara Va rog sa ma ajutati cu urmatorea speta: Anul trecut am vandut 1 masina care era inmatriculata pe numele meu ,am facut contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Problema la fisc sebi1984 sebi1984 Am o problema grava la fisc cu o masina care figureaza pe numele meu cu toate ca eu nu am avut niciodata acea masina. Totu a inceput acum 2 ani cand un preten ... (vezi toată discuția)