avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendare contract munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendare contract munca

Acum aproximativ am avut o altercatie ( el m-a injurat si eu am ripostat impingandul )cu unul din angajati si el s-a dus la politie si a depus plangere . De atunci mi s-a suspendat contractul pana pe data de 19.08.2011 cand ar fi trebuit sa se faca asa zisa ancheta interna ; in perioada aceea membri comisiei erau unul in concediu celalalt a avut probleme personale si a treia persoana avea altceva de facut ( asa mi s-a spus de la sediu ) . De atunci eu m-am dus la serviciu ca sa aflu printr-un coleg ca eu sunt in continuare suspendat .
Am fost pe data de 26.08.2011 si mi-am sustinut motivul pentru care s-a intamplat altercatia si am semnat o hartie oficiala prin care s-a schimbat data convocarii mele doar atat si m-am intors la munca ca dupa trei zile sa aflu , cum am scris mai sus , ca inca sunt suspendat .
Este legal ceea ce fac ei ? Si daca da, pana cand va dura aceasta situatie (conform legii) ;
In timpul suspendarii sunt sau nu platit ?

Multumesc anticipat

Pe ce motiv ati fost suspendat? ...ati primit o decizie de suspendare ?
Nu precizati exact motivul suspendarii,cf. Codului muncii,(art.51.al.(1) lit. a sau b)dar aceasta se putea produce in cazul dvs. fie :
a) pe durata cercetarii disciplinare prealabile, in conditiile legii; sau
b) in cazul in care angajatorul a formulat plangere penala impotriva dvs. sau ca ati fost trimis in judecata pentru fapte penale incompatibile cu functia detinuta, pana la
ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti;

Pentru ambele situatii,daca se constata nevinovatia dvs. va veti relua activitatea anterioara si vi se va plati, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, o despagubire egala cu salariul si celelalte drepturi de care a fost lipsit pe perioada suspendarii contractului.
Pana la stabilirea nevinovatiei,cim ul ramane suspendat si nu veti fi platit.
Din ce spuneti Dvs. rezulta ca ati fost suspendat in baza art. 52 litera a) Codul Muncii, pe perioada cercetarii disciplinare.

Conform art. 49 alin. (4) din Codul muncii nu veti fi platit pe perioada suspendarii contractului individual de munca (”(4) In cazul suspendarii contractului individual de munca din cauza unei fapte imputabile salariatului, pe durata suspendarii acesta nu va beneficia de niciun drept care rezulta din calitatea sa de salariat.”).

Intr-adevar daca se va constata nevinovatia Dvs. ca urmare a cercetarii disciplinare, in baza art. 52 alin. (2) Codul Muncii angajatorul trebuie sa va plateasca pt aceasta perioada.

Depinde motivul invocat de angajator pentru cea de-a doua suspendare. Acest motiv trebuie sa fie inscris in decizia de suspendare. Daca ne spuneti care este motivul putem sa stim daca acea de-a doua suspendare este legala sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de somaj? ghemotoc28 ghemotoc28 Buna ziua, In data de 18.08 m-am angajat la o firma din Is incepand cu 01.11 mi-au desfacut contractul de munca cu art.52 am adrepul la somaj?? (vezi toată discuția)
Perioada preaviz elagrosu elagrosu Buna seara, Va rog sa imi spuneti daca perioada de preaviz (deja au trecut 10 zile din cele 20) poate fi intrerupta ca urmare a unei cercetari ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract de munca in lipsa de dovezi si explicatii Biancaradoi Biancaradoi Buna ziua,ma numesc X si sunt din Calafat,judetul Dolj. Lucrez ca responsabil de sectie de 11 ani la firma [editat] . In data de 24.10.2013 o muncitoare din ... (vezi toată discuția)