1.Daca a fost efectuata succesiunea dupa ultimul parinte supravietuitor iar unul dintre mostenitori a semnat ca renunta la bunul pentru care s-a facut succesiunea (un imobil cu terenul aferent), si ulterior se descopera ca decedatii mai detinau si alte bunuri(terenuri extravilane), cel care a semnat ca renunta la casa mai are vreun drept asupra terenurilor extravilane, care nu au fost cuprinse in masa succesorala initiala? Se poate eventual completa succesiunea si sa participe la mostenire si cel care a renuntat la locuinta, pe acesta interesandu-l doar o parte din terenurile care au aparut ulterior primei succesiuni?
2.Exista sotul supravietuitor si 2 copii. Mama copiilor a murit acum un an:
- cine si cum are dreptul de a deschide succesiunea?
-daca tatal a efectuat succesiunea pe ascuns iar copii nu au depus cererea de acceptare in termenul de 6 luni mai au vreun drept la mostenire dupa mama?
-poate deschide succesiunea si unul dintre copiii mostenitori, si daca da, ce acte sunt necesare?
-sotul supravietuitor poate instraina bunurile imobile fara succesiune, tinand cont ca pe actele de proprietate sotul decedat nu apare?
Multumesc mult!
ati spus ca a renuntat la mostenire. in ce sens a renuntat? a facut declaratie de renuntare in fata notarului? sotul supravietuitor nu poate vinde pana nu s-a dezbatut succesiunea.
In primul caz soacra mea a semnat o hartie dar nu stiu daca la notar sau la primarie cum ca renunta la dreptul ei de mostenire asupra unei case si a curtii in favoarea fratelui ei. Ma voi interesa si voi reveni asupra acestui punct.
In cel de al doilea caz: mama cumnatului a murit acum un an iar in urma au ramas tatal si doi copii. Tatal nu vrea sa dea nimic copiilor. Poate cumnatul meu sa deschida el succesiunea? Daca da ce acte trebuiesc deoarece tatal lui nu vrea sa le dea nici macar copie dupa actul de deces. De unde pot fi procurate aceste acte? Cum putem afla daca tatal nu cumva a efectuat deja succesiunea dupa sotia lui punand notarul sa trimita adrese de instiintare la adrese fictive?
Astept cu interes raspunsul d-voastra si va multumesc!
Da am revenit!
In primul caz soacra mea nu stie ce hartie a semnat dar a fost in timpul dezbaterii succesiunii la notar si a semnat ceva ce semana a tabel. Scria in cap ca renunta si apoi doua puncte si urma o insiruire a bunurilor asupra carora soacra mea consimtea sa renunte. Terenurile extravilane nu se aflau printre bunurile enumerate in acea succesiune. Daca a semnat acea hartie inseamna ca arenuntat la tot chiar daca bunurile nu erau trecute acolo?
Si ar mai fi de lamurit cazul 2.
Multumesc!
Daca soacra a semnat ca renunta la drepturile succesorale in fata notarului, renuntarea priveste intreaga mostenire, (atat bunurile pentru care s-a facut dezbaterea succesorala la momentul renuntarii, cat si orice suplimentari viitoare ale certificatului de mostenitor initial).
Atat tatal cat si copiii puteau cere dezbaterea succesiunii. Daca tatal a facut deja dezbaterea succesiunii fara a-i chema si pe copii, acestia pot cere in instanta anularea certificatului de mostenitor emis tatalui doar daca fac dovada ca au acceptat macar tacit succesiunea in cele 6 luni de la decesul mamei (sa dovedeasca ca au trecut macar pe acasa, ca au ingrijit de gospodarie, au platit vreo factura, ceva, etc).
Acte pe casa
vali_91
buna ziua asa vrea si eu sa va intreb ceva...daca tatal meu a murit acum 5 ani da maicamea traieste si pe titlu de propietate e trecut el la teren intravilan ... (vezi toată discuția)
Succesiune
blonzi
Buna ziua,de curand a murit socrul meu si as vrea sa fac succesiunea .Ei sunt patru frati si mama soacra,unul din frati a spus ca el doreste parte din ... (vezi toată discuția)