avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

1.Daca a fost efectuata succesiunea dupa ultimul parinte supravietuitor iar unul dintre mostenitori a semnat ca renunta la bunul pentru care s-a facut succesiunea (un imobil cu terenul aferent), si ulterior se descopera ca decedatii mai detinau si alte bunuri(terenuri extravilane), cel care a semnat ca renunta la casa mai are vreun drept asupra terenurilor extravilane, care nu au fost cuprinse in masa succesorala initiala? Se poate eventual completa succesiunea si sa participe la mostenire si cel care a renuntat la locuinta, pe acesta interesandu-l doar o parte din terenurile care au aparut ulterior primei succesiuni?
2.Exista sotul supravietuitor si 2 copii. Mama copiilor a murit acum un an:
- cine si cum are dreptul de a deschide succesiunea?
-daca tatal a efectuat succesiunea pe ascuns iar copii nu au depus cererea de acceptare in termenul de 6 luni mai au vreun drept la mostenire dupa mama?
-poate deschide succesiunea si unul dintre copiii mostenitori, si daca da, ce acte sunt necesare?
-sotul supravietuitor poate instraina bunurile imobile fara succesiune, tinand cont ca pe actele de proprietate sotul decedat nu apare?
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: armaghedon_now , utilizator 17:56, 4 Septembrie 2011
Multumesc mult!
Si nu mai merge anulat nimic chiar daca fratele soacra-mi ar fi de acord sa-i cedeze proprietatea asupra terenurilor extravilane?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune- cum se imparte masa succesorala in acest caz? eleniam eleniam Buna ziua, zilele urmatoare trebuie dezbatuta succesiunea dupa socrul meu si as vrea sa ma ajutati cu cateva informatii. mostenitori sunt 3 copii si ... (vezi toată discuția)
Succesiune blonzi blonzi Buna ziua,de curand a murit socrul meu si as vrea sa fac succesiunea .Ei sunt patru frati si mama soacra,unul din frati a spus ca el doreste parte din ... (vezi toată discuția)
Acte pe casa vali_91 vali_91 buna ziua asa vrea si eu sa va intreb ceva...daca tatal meu a murit acum 5 ani da maicamea traieste si pe titlu de propietate e trecut el la teren intravilan ... (vezi toată discuția)