avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Obþinerea autorizaþiei de traducãtor ...
Discuție deschisă în Traduceri

Obþinerea autorizaþiei de traducãtor (româna-italianã) ºi recunoaºterea acesteia în Italia

Salve, am dubla cetatenie romana-italiana si as dorii sa sustin acest examen. Ma poate ajuta cineva cu ceva texte asemanatoare examenului. Se poate profesa si in Italia cu acesta autorizatie?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 10:22, 4 Septembrie 2011
Procedura de desfasurarea a examenului pentru obtinerea certificatului de traducator a fost discutata pe larg aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
In ceea ce priveste bibliografia si textele pentru examen v-am raspuns la intrebarea postata aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Dupa sustinerea si promovarea examenelor (nota 7) puteti depune dosarul cu cererea pentru autorizare la Ministerul Justitiei. Detalii aici: [ link extern ]
In conditiile in care obtineti autorizarea ca traducator si interpret aveti obligatia sa va inregistrati la tribunalul din orasul in care aveti domiciliul (in termen de 60 de zile), moment in care comunicati ca nu va desfasurati activitatea in Romania si veti afla in ce masura este valabila autorizatia in Italia.
Recunoasterea/echivalaera studiilor: [ link extern ]
In Italia, pentru inregistrarea ca traducator la Camera de Comert se solicita, dupa recunoasterea sudiilor a atestatelor, etc., diverse documente si o experienta dovedita de minim 2 ani (in ultimii 5 ani) ca traducator si interpret.
[ link extern ]
[ link extern ]
Discutii pe aceeasi tema:
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
Bafta la examene!
L.C.

Ultima modificare: Miercuri, 21 Decembrie 2011
Laura Ciobeica, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pregatire examen limbã strainã mariana21 mariana21 Bun gasit tuturor, as dori un sfat despre preagtirea pentru examenul de limba straina, respectiv de limba italiana, desi cred ca tipologia poate fi ... (vezi toată discuția)
Certificat traducãtor - examen limba francezã ysaraisa ysaraisa Buna ziua, ma poate ajuta cineva cu exemple de subiecte pentru obtinerea certificatului de traducator autorizat in limba franceza? eu am obtinut DALF-ul ... (vezi toată discuția)
Examen traducãtor minavasile minavasile Buna, am sa dau incurand examen pentru a deveni traducator autorizat de limba italiana, va rog daca este posibil sa imi trimiteti pe e-mail cateva modele de ... (vezi toată discuția)