avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Art.55 lit.b codul muncii. In cate exemplare se ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Art.55 lit.b codul muncii. In cate exemplare se face.Unde se inregistreza ?

Mai acum ceva timp am aflat ca nu mai sunt angajat. Ca am incetata activitatea conform art.55 lit.b ( acordul partilor ) Intreb ? puete patronul sa faca acest lucru ? acordul partilor dupa cum reiese insemna ca si eu sa fiu de acord. Da sau nu ? Este o alta poveste. Nedumerit sunt si imi permit a intreba.
.
1 ). In cate exemplare se face si se semneaza acest acord ?
2 ). Unde se inregistreaza ? La i. t .m. sau munai la angajator ?
De unde sa cer si cui sa cer acest document ? de care eu nu am luat cunostiina niciodata.Si nici nu stiu ce contine.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:06, 2 Septembrie 2011
benga112 a scris:

Mai acum ceva timp am aflat ca nu mai sunt angajat. Ca am incetata activitatea conform art.55 lit.b ( acordul partilor ) Intreb ? puete patronul sa faca acest lucru ? acordul partilor dupa cum reiese insemna ca si eu sa fiu de acord. Da sau nu ? Este o alta poveste. Nedumerit sunt si imi permit a intreba.
.
1 ). In cate exemplare se face si se semneaza acest acord ?
2 ). Unde se inregistreaza ? La i. t .m. sau munai la angajator ?
De unde sa cer si cui sa cer acest document ? de care eu nu am luat cunostiina niciodata.Si nici nu stiu ce contine.

1. In general, o decizie de incetare a c.i.m. se face in duble exemplar ..unul la angajatr si unul care se comunica salariatului.

2. O decizie de incetare a c.i.m. in baza art.55 lit.b C.mun. trebuie sa aiba o cerere din partea salariatului care sa solicite acest lucru.

3. Dupa 01.01.2011, deciziile de incetare nu se mai depun la ITM.

4. Promovati actiunea in instanta pentru anularea deciziei de incetare a raportului de munca, daca dvs nu ati solicitat acest lucru.
Ma ingrozesc de ce vad scris.Cerere din partea mea a salariatului ? Nu am cerut niciodata asa ceva....
Nu are cum sa se emita o astfel de cerere , teoretic si legal , daca nu exista o solicitare din partea salariatului sau a angajatorului si pe care sa existe rezolutia ”de acord” din partea angajatorului, respectiv a salariatului.

Practic, ca si in cazul dvs, angajatorul poate emite o astfel de decizie care se poate anula in instanta ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea cim cu art.55(b) din codul muncii riana02 riana02 Buna ziua, ma poate lamuri si pe mine cineva daca se poate ca eu in calitate de angajator sa cer incetarea contractului de munca cu art.55(b) din codul muncii ... (vezi toată discuția)
Demisie in baza art 55 b Mountainhermit Mountainhermit Buna ziua. Daca am depus demisie in baza art 55 b, si mai am pana la data trecuta de mine, cererea fiind aprobata, pot sa ma razgandesc? (vezi toată discuția)
Contract munca motocclaudia motocclaudia Pe data de 27.10.2010 am semnat inchiderea CIM cu acordul ambelor parti. Am vorbit cu ei si ei spun ca inca nu au inchis CIM al meu, sau ca nu au depus nimic ... (vezi toată discuția)