avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... abuz - administrator al SC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

abuz - administrator al SC

ce sanse sunt pentru - abuzul legat de o concediere de la o societate comerciala a unui salariat de catre administrator (reprezentantul legal)?

ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a demonstra acest "tertip avocatesc",

In cati ani se prescrie abuzul (ca urmare a unei concedieri de la o S.C. - s.r.l.)?

concedierea nu s-a inscris nici la concediere colectiva (toti si-au dat demisa, cu o exceptie), nici la motive disciplinare ale salariatului.
Cel mai recent răspuns: ContSters83715 , utilizator 19:31, 3 Septembrie 2011
puteti fi mai explicit?
ce scrie in decizia de concediere? care e motivul?
concedierea nu s-a inscris nici la concediere colectiva (toti si-au dat demisa, cu o exceptie), nici la motive disciplinare ale salariatului.

Sunt si alte motive cum ar fi concedierea individuala prin desfiintarea postului.
1) desfiintarea locului de munca ca urmare a reorganizarii activitatii, asa cum rezulta din Hotararea Consiliilor de Administratia ale asociatilor.,
2) in temeiul art 65 alin 1 - Codul Muncii

3) se poate contesta si inainte de implinirea a trei ani ?
4) e abuz sau nu-i abuz? (penal)
Ultima modificare: Vineri, 2 Septembrie 2011
ContSters83715, utilizator
Codul Muncii:
Art. 268
(1) Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate:
a) în termen de 30 de zile calendaristice de la data în care a fost comunicată decizia unilaterală a angajatorului referitoare la încheierea, executarea, modificarea, suspendarea sau încetarea contractului individual de muncă;
ce motiv juridic (tertip, chichita) pot gasit pentru a ataca decizia pe penal, adica ocolind cele 30 de zile din codul muncii, considerati ca este un abuz sau nu?
( inainte de implinirea a 3 ani) in ce perioada se prescrie abuzul (daca este.)?

este un abuz de drept sau un abuz contra intereselor persoanei? ( Se poate si altfel, ocolind Codul muncii dupa cele 30 de zile?)
Ultima modificare: Vineri, 2 Septembrie 2011
ContSters83715, utilizator

Alte discuții în legătură

Termen legal contestare decizie de concediere sabinna sabinna Va rog sa-mi spuneti, care este practica instantelor judecatoresti privind termenul de contestare a unei decizii de concediere, 30 de zile potrivit Codului ... (vezi toată discuția)
Concediere pentru motive care nu tin de persoana angajatului!! danbratulex danbratulex Buna ziua !!! In cazul in care am fost concediat pentru motive care nu tin de persoana mea (asa cum este scris in decizia de concediere) ce masuri pot lua ... (vezi toată discuția)
Mita si concedierea teodoramicrob teodoramicrob Buna dragilor, Am fost chemata la departamentul de Resurse Umane pt a mi se propune desfiintarea contractului de munca contra a 3 salarii.(adica sa-mi dau ... (vezi toată discuția)