avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ADEVERINTA MEDIC DE FAMILIE NECESARA LA ANGAJARE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ADEVERINTA MEDIC DE FAMILIE NECESARA LA ANGAJARE

Buna seara,

La angajare mi se solicita o adeverinta de la medicul de familie in care sa se specifice ca sunt apt de munca.
Medicul de familie a refuzat sa scrie pe adeverinta "apt de munca" precizand ca aceasta mentiune poate fi facuta doar de cei de la Medicina Muncii si nu de medicul de familie, acestia neavand dreptul sa scrie "apt de munca"
Acesta insa a mentionat pe adeverinta respectiva: "Clinic sanatos.Nu este in evidenta cu boli cronice sau neuropsihice."
Va rog sa imi spuneti daca este valabila mentiunea care mi-a fost trecuta pe adeverinta de la medicul de familie, sau daca nu, ce ar trebui sa fac in continuare?


Va multumesc.


Medicul de familie a procedat corect, dar nu aveti nevoie la angajare de adeverinta de la medicul de familie, ci veti da o declaratie pe proprie rapundere in Dosarul medical al angajatului.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Octombrie 2011
ionion2000, utilizator
(Ordinul 761din 30 octombrie 2001pentru aprobarea Metodologiei privind examenul medical la angajarea în muncă, examenul medical de adaptare, controlul medical periodic şi examenul medical la reluarea muncii)


Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

Ordinul 761din 30 octombrie 2001 e abrogat de Ordinul nr.508 din 20 noiembrie 2002 al Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (respectiv de Ordinul nr.933 din 25 noiembrie 2002 al Ministerul Sănătăţii şi Familiei), care la randul lui a fost partial abrogat de Hotărârea nr.355 din 11 aprilie 2007, modificata de Hotărârea nr.37 din 16 ianuarie 2008 .
Ultima modificare: Vineri, 21 Octombrie 2011
ionion2000, utilizator
Hotărârea nr.355 din 11 aprilie 2007

De acord ca am ramas in urma dar asta nu schimba nimic. Tot angajatorul intocmeste fisa de aptitudini si tot medicul de medicina muncii hotareste daca este sau apt pentru postul respectiv. Asa ca , lectura placut.

Medicul de familie a procedat corect, dar nu aveti nevoie la angajare de adeverinta de la medicul de familie, ci veti da o declaratie pe proprie rapundere in Dosarul medical al angajatului.


Care lege reglementeaza asa ceva?

pneagu, eu am incercat sa aduc la zi referirea la Ordinul 761/2001, care era abrogat. Cu restul sint de acord.
Declaratia pe propria raspundere se afla in Dosarul medical al angajatului (anexa nr. 4 din HG 355/2007) care se pastreaza la medicul specialist de medicina muncii.
Ultima modificare: Vineri, 21 Octombrie 2011
ionion2000, utilizator
1. HG nr. 355 din 11/04/2007 privind supravegherea sănătăţii lucrătorilor (publicata în Monitorul Oficial, Partea I nr. 332 din 17/05/2007) este cea care prevede procedura obtinerii avizului medical la angajare.
2. Inainte de incheierea CIM se deschide "Dosarul medical" de catre angajator.
3. Angajatorul completeaza "solicitarea pentru examenul medical la angajare" si "fisa de expunere la riscuri profesionale".
4. Candidatul se prezinta cu acest dosar la medicul de medicina muncii care deserveste pe angajator.
5. Medicul de medicina muncii propune examenele medicale, in functie de cerintele postului si, in functie de rezultate, completeaza "fisa de aptitudine" cu care candidatul se prezinta la angajator si apoi semneaza CIM.
6. Conform Legii 319/2006, a securitatii si sanatatii in munca, si a Normelor de aplicare a ei, costurile legate de efectuarea examenelor medicale inainte de angajare si in timpul desfasurarii activitatii la locul de munca sunt suportate de angajator.
7. Dosarele medicale se procura de la aceeasi sursa de unde se procura si dosarele de Protectia muncii si PSI si sunt asemanatoare cu acestea.

Alte discuții în legătură

Adeverinta medicala pentru concurs angajare marinasimionescu marinasimionescu Buna seara, Am solicitat de la medicul de familie o adeverinta medicala pentru inscrierea la un concurs de angajare. In adeverinta eliberata s-a specificat ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de aptitudini AlbertMiru AlbertMiru La angajare , nu este suficienta adeverinta de la medicul de familie? Obligatoriu e nevoie de adeverinta de la un medic in \"medicina muncii\"? multumesc! (vezi toată discuția)
Adeverință medicală apt pentru a preda în învățământ Stan Tudor Stan Tudor Medicul de familie poate să îmi elibereze o adeverință medicală din care să rezulte că sunt apt pentru a preda în învățământ dacă sunt în ... (vezi toată discuția)