avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intrebare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intrebare?

buna
=D>
sunt nou pe acest forum si nu stiu da am postat bn si und trebuie...am si eu o intrebare: in cat timp poti reclama patronul kre nu iti face carte d munca(EX: am lucrat ptr cineva ca sofer circa 8 luni si acum numai are curse si m-a dat afara, plus k mai are sa-mi dea si niste bani...eu am la mana un fel d CMR-uri semnate de el si de cei d la care luam marfa si lasam)...vreau sa gasesc o solutie sa-mi de-a c mi se cuvine(salariul) X-(
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:10, 3 Septembrie 2011
Amenzile pentru munca " la negru" sunt f mari,depasind salariul care vi s-ar cuveni .Discutati cu patronul iar in cazul refuzului acestuioa, sesizati Inspectia Muncii de care apartine firma.
In primul rand, aici nu mai folositi scrierea telegrafica stil mess.
In legatura cu problema dvs. patronul nu va face carte de munca pentru ca acestea nu mai exista.
Probabil spuneti de contract individual de munca.
Daca aveti drepturi salariale de revendicat, formulati o sesizare la ITM sau la tribunalul muncii (nu se plateste taxa de timbru).
Conform codului muncii, dreptul la actiune cu privire la drepturile salariale, precum si cu privire la daunele rezultate din neexecutarea in totalitate sau in parte a obligatiilor privind plata salariilor se prescrie in termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.
Ultima modificare: Vineri, 2 Septembrie 2011
Marcel Mihalache, Avocat
1. Numai amenda pentru angajator este mare , nu si amenda pentru un salariat care ajunge este de la 500 lei pana la 1000 lei.

2. Prestarea muncii fara a avea incheiat un c.i.m. inseamna munca la negru, ceea ce poate aduce sanctionarea contraventionala aangajatorului , dar si a dvs.

3. Pentru neplata salariului depuneti o sesizare la ITM si/sau promovati o actiune in instanta care se depune la Tribunalul in raza caruia domiciliati ( fiind litigiu de munca nu veti plati taxe judiciare).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept salarizare IonutN1985 IonutN1985 Bună ziua! Am o problemă cu privire la un loc de muncă la care am stat în perioada de probă de 30 de zile, efectuând îndatoririle înscrise în fişa ... (vezi toată discuția)
Nu am primit salariul alecspaul alecspaul Lucrez la o firma de transport de 7 ani, sint incadrat cu salariul minim pentru functia pe care o detin (cond.auto), in tot acest timp nu am primit nici un ... (vezi toată discuția)
Copie hotarare judecatoreasca nitmar nitmar cum pot obtine o copie dupa o hotarare judecatoreasca in care sunt parte interesata fara a fi fost parte in proces- decat ca martor (pentru restante ... (vezi toată discuția)