Marioara Maftei a scris:
Fiul meu a facut cerere la angajatorul lui pentru ca eu sa fiu luata in evidenta si a mi se elibera adeverinta de co-asigurat sanate pentru medicul de familie . De trei luni astept aceasta adeverinta care nu s-a eliberat pe motiv ca programul de calculator folosit de angajator nu-mi accepta prezenta ca si co-asigurat...
Are cineva idee de ce se intampla si mai ales ce as putea face sa-mi rezolv aceasta problema pentru ca am mare nevoie sa merg la medic!
Fiul dvs. a declarat angajatorului ca va aflati in intretinerea dansului? Primeste deducere suplimentara pt. acest fapt,la plata impozitului/salariu?
Daca raspunsul este afirmativ,simpla cerere era suficienta pt. ca angajatorul respectiv sa va treaca ca si coasigurat si sa elibereze fiului o adeverinta in acest sens.
Dar,daca nu figurati ca persoana in intretinerea fiului,atunci simpla cerere nu mai este suficienta.Trebuie mai intai sa apareti ca si persoana in intretinere,pt. asta va mai este necesara si o declaratie pe proprie raspundere precum ca nu realizati niciun venit,sau o adeverinta eliberata de Administratia Financiara in acest sens,precum si declaratia fiului ca accepta sa va aiba in intretinere si o cerere pe care o face fiul .
Problema "cu programul care nu accepta statutul dvs. de coasigurat",sigur de aici provine.