Buna ziua,
Cum pot obtine adeverinta de coasigurat a mea pe fiul meu ce este angajat , deoarece eu nu am nici un venit...mentionez ca am 57ani, nu lucrez si nici nu beneficiez de pensie.detin 3 ha de teren, dar nu este administrat de mine ci de un arendas,fiind in alta localitate ,eu primind la sfarsitul anului o suma modica., in rest traiesc din pensia sotului si ajutorul copiilor.
Astept raspuns.
Multumesc.
Daca suma din arenda depaseste 250 lei/luna,fiul dvs. nu va poate declara persoana in intretinerea sa si in concluzie, nu puteti capata statutul de coasigurat la sanatate al asiguratului,respectiv fiul dvs.
Daca insa suma respectiva se incadreaza pana la 250 lei/lunar,fiul dvs.va va declara persoana in intretinerea sa la locul sau de munca,si veti putea capata statutul de coasigurat.
In acest sens va trebui sa obtineti si o adeverinta de la Admin. Fiscala cu venitul realizat de catre dvs.pe care fiul dvs. sa o prezinte angajatorului sau.
Angajatorul va elibera adeverinta de asigurat al fiului in care dvs. figurati coasigurat,iar cu aceasta adeverinta va puteti inscrie la medicul de familie.
Coasigurat
alecris
Eu lucrez in invatamant de 15 ani iar sotul meu nu este anjajat nicaieri de 3 ani. Poate figura ca si coasigurat? Ce acte sunt necesare si unde se depun? ... (vezi toată discuția)