avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... intrebare?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

intrebare?

buna ziua,
intrebarea mea este urmatoarea: fostul meu cu care ma lupt de 8 ani de zile prin instantele de judecata este inculpat intr-un dosar care a ajuns acum la judecatorie pentru inselaciune art.215,din cate am inteles dintr-un articol de ziar ,acesta a facut acte false cu care a pacalit 16 persoane spunandu-le ca daca acestia fac credite la banca si daca ii dau lui acesti bani firma pe care o are acesta va merge si va putea sa-i trimita pe acestia la munca in strainatate,dar acesta a luat banii si a disparut iar oamenii au ramas cu creditele,problema mea in toata aceasta poveste este ca a plecat dar a plecat cu copilul meu,i-am facut plangere penala pentru nerespectarea masurilor de incredintare a minorului la care s-a dispus inceperea urmaririi penale si dosarul a fost trimis la judecatorie,intrebarea mea este cam cati ani i se pot da in cazul acesta pt. inselaciune?si daca pot sa cer decaderea din drepturile parintesti?si in cazul in care va fi prins cu fetita cum se va proceda,politia ma va anunta?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: leonida , utilizator 01:08, 3 Septembrie 2011
daca va fi dat in urmarire si prins,si daca va fi insotit de copil,probabil ca ve-ti fi anuntata

dar la complexitatea d-voastra trebuie sa luati legatura cu un avocat si sa-i prezentati toata situatia
este prea delicata situatia sa o puteti rezolva pe net,deoarece la fiecare raspuns trebuie sa va intreb e asa sau asa pentru a va da un raspuns competent

pentru a cere decaderea din drepturile parintesti ar trebui sa fie o condamnare pentru a avea sanse mai mari

cum de fetita se afla la el?
a luat-o prin hotarare judecatoreasca?
a luat-o cu forta?
a luat-o in vacanta in timpul in care are dreptul la vizita?
......?
intradevar aveti dreptate,dar pe mine m-ar interesa in primul rand bineinteles de siguranta fetitei mele dar de aceasta voi vorbi cu un avocat,credeti-ma ca daca ar fi sa va povestesc intreaga aventura prin instantele din romania legat de fetita atunci ar trebui sa public un roman,acum pentru moment m-ar interesa sa stiu in cazul pe care vi l-am relatat mai sus ce pedeapsa i se poate da pentru inselaciune,s-au mai precis la care alineat al art.215,eu cred ca la alineat 2,dar vreau sa fiu sigura,
va multumesc!
In cazul in care se va dispune luarea masurii arestarii preventive si copilul va fi la fostul sot , veti fi anuntata si dvs in calitate de mama.
Pentru a putea sa vi se dea un raspuns la obiect cu privire la cuantumul unei eventuale sanctiuni a sotului dvs , trebuie ca persoana care ar face o astfel de apreciere sa cunoasca actele si lucrarile dosarului .
In lipsa unor astfel de cunostinte , nimeni nu poate "pronostica" nimic.
Totusi , fetita este incredintata de 8 ani fostului sot ?
va multumesc de raspuns,nu,nu este incredintata fostului sot de 8 ani ci doar de 3,si asta dupa ce acesta a tinut fetita ilegal timp de 2 ani,aceasta fiindu-mi incredintata legal mie,dar de cate ori vroiam sa merg cu executorul,politia si psihologul,acesta facea suspendarea executarii silite,si atat a durat suspendarea executarii ca a venit raspunsul favorabil mie dupa ce fetita a fost incredintata lui pentru motivul ca avocatul meu nu s-a prezentat la proces si nu am stiut ca s-a cerut audierea mea deoarece corespondenta imi era trimisa la avocat,mare greseala ,ca dupa aceea sa aflu ca de fapt avocatul meu nu s-a prezentat deoarece facea parte din baroul paralel,iar fostul sot i-a facut o plangere penala.
in orice caz foarte frumos in romania,unde tu lupti,muncesti zilnic sa dai banii la avocati din baroul paralel, iti pierzi viata deoarece trecand prin asa ceva nu te mai gandesti sa-ti refaci viata,noptile plangand,iti pierzi nevoia de a trai deoarece nu sti nimic de copilul tau,nu sti daca este sanatoasa,nu sti unde invata,nu iti poti vedea copilul cum creste,si altii nu stiu decat sa critice,oameni buni unde sunt vorbele de incurajare?

Alte discuții în legătură

Renuntare la drepturi parintesti delia.vornic delia.vornic Ca sa trec direct la subiect, situatia este urmatoarea: am divortat de fostul meu sot acum 2 ani, iar in urma divortului, copilul nostru (acum in varsta de ... (vezi toată discuția)
Drepturile părintești.... Alina2615 Alina2615 Bună seara, am și eu o întrebare dacă se poate cineva să mă ajute va rog. Soțul meu are o fetiță de 9 ani cu o altă femeie nu au fost căsătoriți, ... (vezi toată discuția)
Decadere drepturi parintesti codreamaria codreamaria daca tatal este consumator inrait de bauturi alcolice si este agresiv fata de copii nu are de munca si nu viziteaza copiii nu contribuie cu nimic pentru ... (vezi toată discuția)