avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... decadere drepturi parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

decadere drepturi parintesti

daca tatal este consumator inrait de bauturi alcolice si este agresiv fata de copii nu are de munca si nu viziteaza copiii nu contribuie cu nimic pentru cresterea copiilor poate fi decazut din drepturile parintesti?mentionez ca nu sa prezentat la primul termen si nici la al doilea la tribunal.am deschis proces de reancredintare minor si de executarea de drepturi doar de catre mama.va multumesc
Cel mai recent răspuns: codreamaria , utilizator 20:05, 27 Februarie 2012
Decaderea din drepturile parintesti nu se poate obtine.

O limitare a dreptului la vizita se poate.
decaderea din drepturile parintesti se face doar la sesizarea autoritatii tutelare conform art
Art. 508 Cod civ
Condiţii

(1) Instanţa de tutelă, la cererea autorităţilor administraţiei publice cu atribuţii în domeniul protecţiei copilului, poate pronunţa decăderea din exerciţiul drepturilor părinteşti dacă părintele pune în pericol viaţa, sănătatea sau dezvoltarea copilului prin relele tratamente aplicate acestuia, prin consumul de alcool sau stupefiante, prin purtarea abuzivă, prin neglijenţa gravă în îndeplinirea obligaţiilor părinteşti ori prin atingerea gravă a interesului superior al copilului.

(2) Cererea se judecă de urgenţă, cu citarea părinţilor şi pe baza raportului de anchetă psihosocială. Participarea procurorului este obligatorie.



sesizati Autoritatea tuteleara. oricum, fara ca in ancheta sociala sa va scrie despre viciile si comportamentul tatalui aveti sanse mici.
sa facut ancheta sociala la domiciliul fostului sot si la gasit in stare de ebrietate plus ca mama fostului sot are in crestere un copil de la casa de copii cu probleme mari .fiica mea trebuie sa dea declaratie la sfarsitul lui martie.ce trebuie sa fac unde sa apelez ca sa pot obtine doar eu drepturi .vreau sa iau copii cu mine in strainatate unde am resedinta am loc de munca stabil si situatie economica buna pt a putea intretine si oferi o viata buna copiilor mei.
nimeni nu va poate sfatui pe un caz in speta pana nu il cunaoste. angajati un avocat , doar acesta poate sa va conduca dosarul , nu noi , de pa un site.

ce va putem spune, este ca , daca aveti acesta ancheta sociala aveti mari sanse....mai trebuie insa si alte probe in acelasi sens.
am angajat avocat dar vreau mai multe pareri .va multumesc din suflet

Alte discuții în legătură

Decaderea din drepturi parintesti ionela-timofte ionela-timofte Buna ziua, Doresc si eu niste sfaturi in legatura cu o situatie: Am un frate detinut in penitenciar, el are 2 fetite de 2 si respectiv 1 an din urma ... (vezi toată discuția)
Mama decedată, tatăl fără loc de muncă stabil. pot obține bunicii tutela nepoților? zetu_elena zetu_elena Buna ziua, As dori daca se poate sa ma indrumati cum se poate obtine tutela a 2 nepoate , avand in vedere urmatoarea situatie : fiica noastra, mama lor, a ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturile parintesti alexa_mihaela alexa_mihaela buna ziua! mai intai asi dori sa multumesc tuturor utilizatorilor,consultantilor juridici si avocatilor de pe acest forum deoarece cu ajutorul sfaturilor lor ... (vezi toată discuția)