avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am o intrebare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am o intrebare

Am un dosar pe rol despre acordarea unei servitutii de trecere pe un teren pe care il am de la tatal meu prin actr de v-c cu uzufruct pt. tatal meu.Pe acel teren am facut o temelie unde urmeaza sa imi ridic si casa.In dosarul respectiv mi s-a cerut sa evaluez respectiva temelie pentru taxa de timbru .La primele 2 citatii nu am putut ajunge , iar la a 3 citatie cand m-am dus dosarul a fost suspendat si mi s-a spus sa fac o evaluare a temeliei si o cerere de repunere pe rol.Intrebarile mele sunt.
1. cum sa formulez acea evaluare a temeliei
2.cat reprezinta taxa de timbru din acea valoare a temeliei ,
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 09:38, 3 Septembrie 2011
Contactati persoana autorizata=expert tehnic care se poate pronunta si poate emite document acceptat de instanta
trebuie sa faceti o nota de timbraj, adica sa arati in scris cit costa acea temelie.In functie de valoare sa vedeti in legea taxei de timbru cu cit se timbreaza si apoi cu taxa de timbru si timbru judiciar sa fomulati o cerere de repunere pe rol a cauzei
Si in functie de valoare cat la suta din valoare este taxa de timbru? daca pun o valoare de 2000 lei cat este taxa de timbru
171 lei si 3 lei timbru judiciar
Cat la suta din suma? Pot pune si o suma mai mica de ex.1000 de lei
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Taxa timbru actiune constatare drept proprietatae constantin popovici constantin popovici am formulat o actiune in constatare a dreptului de proprietate asupra unui teren de 160 m.p..situat Municipiul Falticeni -care este procentul utilizat la ... (vezi toată discuția)
Refuz repunere pe rol artistahp artistahp Bună seara. Am promovat o acţiune prin care am solicitat instanţei pronunţarea unei hotărâri care să ţină loc de act autentic de înstrăinare a ... (vezi toată discuția)
Proces suspendat conform art. 155 ind. 1 cod procedurã civilã _Oana_ _Oana_ Buna ziua! La valoarea unui imobil, instanta mi-a impus achitare unei taxe de timbru pt care am solicitat scutirea acesteia, astfel ca, in acest sens am ... (vezi toată discuția)