avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Plata efectuata pe 25 la banca de catre agentul ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Plata efectuata pe 25 la banca de catre agentul economic si consemnata pe 26 de catre banca

Buna ziua,
Ma aflu intr-o situatie extrem de neplacuta din urmatorul motiv:
Din fericire anul acesta firma mea a reusit sa obtina o esalonare la plata pentru obligatiile bugetare pe 5 ani,cf OUG 29,dupa cateva luni bune de pregatire a documentatiei,urmand ca toate platile esalonarii(stabilite pe 16 ale lunii)precum si platile pt declaratii (pana pe 25 ale lunii),sa nu depaseasca datele de mai sus,altfel pierzandu-se esalonarea.
Eu am facut platile catre buget dintr-o banca cu program prelungit(pana la ora 22.00)si in data de 16 si in data de 25,si am depus banii cu datele mentionate,si am primit stampila pe OP uri aceleasi de mai sus.
Totodata,la ANAF apare ca platile s-au facut a doua zi,pentru ca banca ar fi facut plata a doua zi,si vor sa-mi considere esalonarea ratata!
Ce sfat imi dati,problema este extrem de importanta,ANAF ul imi spune sa dau in judecata banca,ma crede ca am dreptate,dar ei se apara ca in calculatorul lor le apare data de 17 respectiv 26 de la Trezorerie,si ca ei trrebuie sa aplice legea!
Stiu ca este si eroarea mea ca am facut platile tarziu,insa abia la ora ora 20.00 inchid magazinele firmei si am nevoie de orice banut,daca situatia era mai buna,nu ajungeam la esalonare,nu?
In discutia cu cei de la ANAF le-am explicat ca daca imi dau jos esalonarea,nu voi avea suma intreaga sa le platesc,si ca nu iesim in castig nici unul si nici altul,ca daca esalonarea curge normal,eu voi fi obligat sa platesc toate sumele,dar ei sustin cu un singur argument,ca lor in calculator nu trebuie sa le apara 17 si 26 ,ci 16 si 25,ca vine Curtea de Conturi,etc,etc
Astept un sfat din partea dvs,eu vreau sa merg mai departe,nu ma consider vinovat !
Cel mai recent răspuns: LEX PROFESIONAL CONSULTING , Consilier juridic 18:58, 4 Septembrie 2011
vrica, cred ca nu ati citit ceea ce am scris eu mai sus. Operatiunile de decontare cu Trezoreria Statului au un program care trebuie respectat. Nu banca este de vina pentru faptul ca la orele 20 nu se mai puteau transfera banii in contul de la Trezorerie.
Ultima modificare: Duminică, 4 Septembrie 2011
Andreea-Ionescu, utilizator
Atunci cand ai scadenta de plata trebuie sa ai in vedere timpul de transfer intre banci, intre conturi.
Acest lucru trebuie sa-l stie toata lumea care face plati. De interesat la banca de unde faci platile.
Ultima modificare: Duminică, 4 Septembrie 2011
elga50, moderator
Eu totusi as incerca si aceasta varianta as recunoaste ca am omis sa tin cont de acest aspect
Si n-ar avea niciun efect pozitiv!
Ar fi relevant dispozitiile din codul de procedura fiscala in care este specificat ca pe onorabilul fisc nu-l intererseaza cand s-a efectuat plata, ci cand s-a debitat contul lor .
Asa ca atentie .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva nevirata in contul de tva ionela11 ionela11 Buna ziua, Am o firma care aplica split tva,... am facturat catre client si cu toate ca i-am trimis instiintarea sa vireze banii in conturi separate (baza ... (vezi toată discuția)
Incasari/plati in trezorerie in aceeasi zi - legalitate program balanta_16 balanta_16 Va rog sa-mi spuneti, in baza carui act normativ trezoreria, la care un agent economic are deschis cont, nu opereaza in aceeasi zi cu incasarea de la o ... (vezi toată discuția)
Ordin de plata trezorerie adriandanciu90 adriandanciu90 Buna ziua. Sunt administrator la o asociatie de proprietari. Daca vreau sa platesc catre bugetul de stat si catre bugetul asigurarilor sociale de stat prin ... (vezi toată discuția)