Domnule, ce substrat sa fi inteles? Ati postat acele informatii care ati crezut de cuviinta si pe aceasta baza s-a purtat discutia anterioara.Motivatia este puerila in ceea ce priveste acordul de incredintare a propriului copil unei terte persoane, in baza unei asa-zise "intelegeri mutuale"! In rest, chiar nu va mai inteleg! Va contraziceti in propriile opinii! De fapt, ce mai doriti, pana la urma?
Ca sa aveti dreptul la vizita trebuie sa-l cereti in instanta. In acest sens, intriduceti o actiune in justitie prin care sa vi se acorde dreptul de vizita al copilului.
Daca nu sunteti de acord cu actele sau faptele tutorelui aveti posibilitatea de a cere autoritatii tutelare incetarea tutelei.
Multumesc mr. Elis, asemena proceduri ma intereseaza.
Pentru mr.Tudorioan, cred ca m-am exprimat destul de prost, lucrurile sunt complicate (si inca nu sunt spuse toate)
Ca o lamurire, fata a fost chestionata la divort - nu va ramane cu mine niciodata.
A hotarat ca vrea cu mama. (au atras-o cu multe lucruri spre partea aia, nu am ce sa fac contra liberei vointe)
Problema e ca nici maica-sa nu a luat-o, (i-au fost mai aproape altele atunci) iar eu eram legat de maini de vointa copilului care a spus clar “cu mama”.
Mama stiind ca nu o sa o ia (si va cadea si mai rau fiind foarte grabita atunci sa plece), a venit cu solutia intermediara a tutorelui, facea parte din familie si parea o situatie rezonabila pe moment pentru amandoi ca vizite si implicare in viata minorului (mai ales ptr mine fiind aproape)
Mie sa-mi incredinteze minorul nu s-a putut, (eu find singur s-a considerat de catre curte ca nu fac fata situatiei ”ideale” de familie), iiar vointa minorului a fost factorul decisiv, drept ptr care s-a si hotarat cu tutore si amandoi cu vizite si contributii la crestere si educare.
Pe mai tarziu urma sa lamurim exat (tot in instata), dar nu s-a mai intamplat.
In tot acest timp (numai eu) am fost privat de orice drept, indepartat progresiv din vata ei, ca acum un an tutorele sa duca fata fara nici un consimtamant din partea mea, sau vreo hotarare judecatoreasca in incredintarea mamei in Italia.
Mama bine merci a inscris fata pe numele ei la scoala.
(Nici asta nu am idee cum de s-a putut, ptr ca minorul nu ii este incredintat ei)
Iar tutorele, desi minorul nu mai locuieste cu el de destul de multa vreme a deschis actiune pentru marirea pensiei (pentru ce si cum habar nu am)
Mi se pare o nedreptate, cred ca exact aceleasi drepturi ca si mama ar trebui sa am si eu.
Daca legea nu a incredintat minorul mamei, cum se poate ca el sa fie incredintat ei, fara nici o intrebare, sesizare ordin judecatoresc un act ceva, ... nimic.
Tutorele are dreptul sa lase fata unuia din parinti, de capul lui, cum vrea el fara nici o aprobare judecatoreasca ?
Domnule, cum ati putut fi de acord ca propriul copil sa fie incredintat unui tutore? Sunteti ruda cu tutorele? In rest, sa tineti cont de ceea ce v-a recomandat elis!
Da, am fost de acord pentru ca tutorele e ruda de familie cu ex. fratele ei, (altfel nici nu se punea problema) locuia aproape de mine, nu am gandit nici o clipa ca lucrurile vor degenera in asemenea hal, (fiind in bune relatii)
A mai fost insa si faptul ca minorul a raspuns curtii ca vrea cu mama, a contat enorm in decizia curtii si hotararea ulterioara cu pro-tutore (fara aceasta declaratie nu as fi avut probleme, chiar si divagand pe alte motive (pentru ai proteja interesele vadite) ex a fost totusi invinuita, a ramas "din vina ei", o fi acum vreo razbunare tampita)
Despre vizite, nu stiam ca trebuie sa cer in instanta
Cred ca unica posibilitate a ramas sa intriduc actiune in justitie pentru vizite si incetarea tutelei.
Cum pot sa dovedesc asa ceva ? prin lipsa minorului ?
(Multumesc pentru raspunsuri!)