avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale punct de lucru in spania
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

punct de lucru in spania

buna
as dori sa imi dati cateva informatii referitoare la deschiderea unui magazin de produse naturiste in madrid-coslada.am inteles ca nu se percep prea multe taxe ca la noi in romania.in momentul de fata eu detin firma .
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 16:38, 3 Septembrie 2011
Se intelege ce detineti firma in Romania.

Daca nu mai faci activitati in Romania cu societate pe care o detineti, nu ai protectia comunitara dpdv a libertatea de stabilire (art 54 Tratatului), ci trebuie sa te adecuez la normativa spaniola, conform Sentencia del TSJCE de 16 de diciembre de 2.008 , cazul Cartesio).

Societati europene poate in baza acest art constitutiv, se stabileasca in orice stat comunitar: st. TSJCE 09.03.1999: cazul Centros, , si 05.11.2002, cazul Überseering).

Conform art. 43 al tratatului constitutiv, nici este obligat sa desfiintez societatea deja infiintata pentru a schimba sediul (rezolutia 14 parlament european 10.03.2009 si sentinta Cartesio) doar exista o schimbare la registrul comertului din Romania pentru a proteja interesele actionari si a terti prin obligatia de a informa aceasta schimbare sau modificare.

In Spania, ar fiti considerati ca o persoane fizica, (mai mult dpdv protectia sociala) adica ai nevoie de o inregistrarea in activitatiile economice: formular .- Declaración de inicio de actividad (Model 036 IAE) cu datele firmei romana, daca asa doriti dar fiind dv representant si ca tare persoana fisica obligata la plata de autonomo (cas de pfa-uri); inregistraea se face
la delegatia de "Hacienda", adica administratia financiara, indicand sistem de impozitare ales. Apoi, model 845 "Alta en el Impuesto sobre Actividades Económicas" in acelas registrul.
Dupa care se va inscrie la Seguridad Social (un fel de CAS), la Trezoreria de la Securitatea Sociala. E obligat sa treci prin Hacienda sa iai numar de CIF, ce este cui-el pentru spania pentru a putea sa platiti cel putin pentru angajati. Cuiul roman nu fiind inlocuitor. Mai tarziu va duceti la Securitatea sociala pentru inregsitrarea ca asigurat pe ca administrator a societati. In anumite cazuri nu este obligat sa fiti autonomo, adica un fel de pfa la securitatea sociala. Comunicarea de deschidere la ministerul de trabajo, adica Muncii (Directia provinciala). Cerere de deschidere la Primaria. Cuantum taxelor depinde de suprafata si activitatea. Declaratia de inregistrare intr-un del de revisal a angajatilor.

Dar acolo in Spania, toate aceste lucrarile o face orice "gestoria" la un pret foarte competitiv, prin contract de prestare servicii cu 50/100 de euro lunar.

In ceea ce priveste taxe: aproape 300 euro lunar pentru asigurare sociala ca pfa, autonomo.Si IAE doua sute de euro. O vedeti aici: [ link extern ]

Atata e tot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajator din comunitatea europeana gereasorin67 gereasorin67 am fost angajat legal in SPANIA in anul 2010 in domeniul transporturi angajatorul este o firma din SPANIA ,am lucrat timp de 9 luni ... (vezi toată discuția)
Discutii juridice - recuperare salariu neplatit dobreaana dobreaana am lucrat in spania in 2010 cu contract de munca legal la o firma de transport international ca sofer, timp de 9 luni.Pe 8 luni am primit salariu normal iar ... (vezi toată discuția)
Contract ilegal luminita_mony luminita_mony Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat....anul trecut pe 19 iulie am inceput munca intr-un semillero dar contractul de munca mi l-au intocmit ... (vezi toată discuția)