avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu minori

Sunt in republica Portugalia cu copiii si sunt in divortprima infatisare fiind pe 4 octombrie,eu nu pot ajunge in tara la proces,
iar fostul sot cere in tribunal unul din cei 3 minori care ii avem impreuna,eu nu sunt deacord cu despatirea minorilor. ce pot sa fac ca sa impiedic sa ii desparta?
Cel mai recent răspuns: coracao , utilizator 16:20, 4 Septembrie 2011
sa va angajati neaparat un avocat
in cazul in care nu va puteti prezenta in data de 04.10, fiind primul termen de judecata,puteti trimite prin fax sau prin posta o cerere prin care solicitati acordarea unui termen in vederea angajarii unui aparator,dar trebuie sa cunoasteti nr.dosarului ,este esential si indicat sa luati legatura cu un avocat.
Avand in vedere ca tatal doreste incredintarea unuia dintre cei 3 minori, iar dvs. nu va puteti prezenta la proces, aveti posibilitatea sa va angajati pana la primul termen de judecata un avocat procurator ( avocat imputernicit in baza unei procuri speciale).
Pe langa procura speciala, va trebui sa inmanati acestuia si dovezi al resedintei din tara pe al carei teritoriu va aflati, aceste dovezi fiind obligatorii in astfel e cazuri.
Apoi, strict pe incredintare va fi necesara administrarea unui probatoriu complex si anume-inscrisuri, interogatoriu pe capatul de cerere privind incredintarea, martori, ancheta sociala si ascultarea minorilor in cazul in care acestia au varsta de minim 10 ani.
In situatii speciale, instanta poate incuviinta ascultarea minorilor si sub aceasta varsta, insa ma voi limita la cele aratate mai sus , dat fiind faptul ca nu ati indicat varsta minorilor.
minorii au varsta intre 18 luni si 6 ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

un avocat,poate reprezenta o persoana plecata instrainatate,intr-un proces de divort? mihai251979 mihai251979 Buna seara! Sotul, sorei mele a inaintat cerere de divort.A primit 2 citatii acasa ,urmatoarea infatisare urmand sa aiba loc in data de 27.02.2012.Sora mea ... (vezi toată discuția)
Divort loredana8215 loredana8215 buna ziua.as dori sa pun si eu o intrebare ...vreau sa incep divortul,doar ca eu in acest moment sunt in Italia si nu am posibilitatea sa merg in tara ... (vezi toată discuția)
Vrem sa divortam dar nici eu si nici sotia mea nu suntem in romania marius stratone marius stratone Buna seara am si eu o problema vrem sa divortam dar nu suntem in tara cum am putea face unde am putea sa ne adresam fara sa fim nevoiti sa venim in romania si ... (vezi toată discuția)