avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contractul de munca individual cu timp partial comasat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contractul de munca individual cu timp partial comasat

Am auzit de curand ca ar exista si un astfel de "animal". Stie cineva cu ce se "mananca" si in baza caror prevederi legale? Mai concret, daca ai un contract cu 2 ore/zi si 10 ore pe saptamana, angajatul poate presta "comasat" cate 5 ore in 2 zile sau 10 ore intr-o zi, sau poate lucra o saptamana pe luna.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:35, 4 Septembrie 2011
Situatia la care va referitii de cel mult 2 ore pe zi era valabila pina in 2006.Acum se poate lucura si o ora pe zi sau numai in unele zile pe saptamina cu conditia ca timpul de munca sa fie inferior celui unjunui salariat cu norma de 8 ore, deci de la 35 de ore in jos pe saptamina care poate sau nu fi repartizat uniform pe zi
azul a scris:

Am auzit de curand ca ar exista si un astfel de "animal". Stie cineva cu ce se "mananca" si in baza caror prevederi legale? Mai concret, daca ai un contract cu 2 ore/zi si 10 ore pe saptamana, angajatul poate presta "comasat" cate 5 ore in 2 zile sau 10 ore intr-o zi, sau poate lucra o saptamana pe luna.

Este vorba despre repartizarea timpului de unca inegal ... prin urmare, de exemplu, aveti program de 2 ore/zi , 10 ore/sapt cu repertizare inegala , adica : intr-o zi puteti munci 3 ore/zi, in alta zi 2 ore/zi , intr-o zi o ora/zi astfel incat durata pe sapataman sa nu depaseasca 10 ore.

Programul de lucru trebuie bine precizat in CIM, pe zile si pe ore.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte de munca cu timp partial ifrimcristina ifrimcristina Este legal ca un angajat cu timp partial de munca sa lucreze doua sapatamani 8 ore pe zi , binenteles cu repau sapatamanal si apoi sa aiba 2 saptamani liber ... (vezi toată discuția)
Cum pontam sambata? hgabi hgabi Am urmatoarea situatie: programul de lucru cu clientii firmei este urmarorul luni -vineri:8-18, iar sambata:8-13. Angajatii sunt programati in ture, astfel ... (vezi toată discuția)
Plata zilelor de sambata si duminica delles delles Am un program de lucru de 6 zile lucratoare si 2 libere si cand prind sambata si duminica la salariu mi se mai adauga un spor de 15%, vreau sa stiu si eu daca ... (vezi toată discuția)