avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintarea unui minor tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintarea unui minor tatalui

Buna ziua,
As vrea sa stiu in ce conditii un tata poate obtine custodia copilului sau?
Cazul este urmatorul : fratele meu casatorit de 11 ani,cu un copil de 9ani, a aflat recent ca sotia il inseala. Vrea sa divorteze si desigur sa obtina custodia copilului. Specific ca, copilul a crescut cu bunica (mama noastra) de la varsta de 3 ani. Merge acasa doar de sambata pana duminica. Mama lui nu s-a ocupat prea mult de copil, si vrea sa obtina custodia doar de ochii lumii si ptr pensie alimentara. Copilul doreste sa ramana cu tatal sau.
Mama lui vrea sa-l duca cu ea in plimbarile "amoroase". Avand in vedere ca ei inca nu sunt despartiti, are dreptul sa-l duca la plimbare cu viitorul "tata vitreg"? Cumnata mea traieste in aceeasi casa cu fratele meu, insa se comporta ca o adolescenta care pleaca la intalniri si se intoarce noaptea tarziu.

Avand in vedere "JUSTITIA" din Romania, ce sanse are fratele meu sa obtina custodia copilului sau macar o custodie comuna (daca baga dosarul de divort dupa 1 oct 2011, cand intra in vigoare noul cod civil)? Exista o cale amiabila? Daca ei se inteleg asupra bunurilor si asupra copilului pot face demersurile pe cale amiabila? Tot ce dorim este ca si copilul sa raman in mediul in care a crescut cu familia si prietenii lui.
Va multumesc anticipat ptr sfaturile dvoastra
Cel mai recent răspuns: nechab , utilizator 09:46, 5 Septembrie 2011
puteti apela la un mediator,ceeace duce la terminarea problemelor mai repede,sau daca nu in instanta solicitand desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a sotiei si cu un avocat bun aveti sanse sa obtineti custodia
NJu e usor, dar se poate. Gasiti exemple la [ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 4 Septembrie 2011
ContSters205713, utilizator
Da, este foarte greu, dar avand in vedere varsta minorului si circumstantele de fapt expuse tatal are sanse.Adica nu se va judeca doar ca sa se afle in treaba...

Depinde insa foarte mult cum se va apara mama si cum se va judeca procesul.
Avocatul care apara un tata are o sarcina foarte grea deoarece instantele tin efectiv cu mamele si trebuie dovedit in mod neindoielnic ca incredintarea minorului tatalui va fi in interesul suprem al minorului.
intrebari esentiale :

1. ca sa aiba sanse de castig, este mai bine sa ceara el divortul din culpa exclusiva a sotiei?

2. legat de varsta copilului (9ani), ca sa se tina cont de dorinta lui, trebuie sa asteptam sa implineasca 10ani?

3. legat de noul Cod Civil, ce sanse sunt ptr aplicarea unei custodii comune, de genul 1 saptamana la un parinte si o saptamana la celalalt (de ex. ca in Franta)?

Va multumesc ptr raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie minor dupa decesul unui parinte moarte moarte Daca mama moare,exista vreo sansa ca minorul sa ramana in custodia bunicilor materni,acesta fiind crescut,intretinut,atasat numai de mama si bunici,ceilalti ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. ce se intampla cu copilul( 5 luni ) cand sotia a inselat ... GretaA GretaA Buna ziua. Ce se intampla cu copilul( 5 luni ) cand sotia a inselat ? Dovezi sunt, sotul nu vrea divort amiabil, vrea custodia deplina a copilului. (vezi toată discuția)
Divort Lacramioara Constantin Lacramioara Constantin Caz: Doi soti cu copil minor , 3 ani si ceva, divorteaza, (ea a depus cerere de divort cu incredintare copil). El sustine ca nu poate sa lase copilul in grija ... (vezi toată discuția)