avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie minor dupa decesul unui parinte
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie minor dupa decesul unui parinte

Daca mama moare,exista vreo sansa ca minorul sa ramana in custodia bunicilor materni,acesta fiind crescut,intretinut,atasat numai de mama si bunici,ceilalti bunici nevazandu-l de doi ani, la fel si tatal arestat pentru trafic de droguri?Copilul nu vrea sa auda de ei dar sa locuiasca.......pentru el ar fi ca si cum l-ai duce dintr-un loc unde a avut totul la un orfelinat.Pe tata care este manevrat de parinti nju-l intereseaza binele copilului,ei il vor doar din ambitie si rauopilultate,daca l-ar iubi nu l-ar face sa sufere si ar pune pe primul loc interesul copilului.Copilul nu a fost atasat de tata nici pana ca acesta sa fie inchis,el neparticipand la nicio activitate a cestuia,cel mic fiind nedespartit de mama.ExistA vreo posibilitate ca mama inainte sa moara sa influenteze cumva decizia judecatorilor in ceea ce priveste custodia?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:30, 2 Martie 2014
Mama e bolnava sau de ce va ganditi ca moare pe timpul minoritatii copilului ?
Ce varsta are copilul?
Tatal nu va putea lua copilul automat, ci in urma unui proces, iar instanta va avea in vedere interesul copilului si poate hotari ca minorul sa locuiasca la bunicii sai si chiar ca acestia sa exercite autoritatea parinteasca. Copilul va fi ascultat. In final, orice s-ar decide, copilul nu va putea fi obligat sa mearga la tata.
Mama poate desemna prin testament sau contract de mandat un tutore pt copilul ei, insa tutela se instituie daca ambii parinti sunt decedati sau cel in viata e decazut din drepturi.
Ultima modificare: Duminică, 2 Martie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil dislexic dislexic buna ziua! o prietena de-a mea este divortata de 3 ani. acum 3 ani tatal a obtinut custodia totala a copilului care acum are 9 ani deoarece mama lucra in ... (vezi toată discuția)
Incredintarea unui minor tatalui nechab nechab Buna ziua, As vrea sa stiu in ce conditii un tata poate obtine custodia copilului sau? Cazul este urmatorul : fratele meu casatorit de 11 ani,cu un copil de ... (vezi toată discuția)
Sunt sanse sa castige tatal custodia copilului? diana244 diana244 Buna ziua! Mama copilului a plecat cu prietenul cel mai bun al tatalui in chirie chiar inainte ca cei doi sa se casatoreasca. Copilul de cinci ani s-a mutat ... (vezi toată discuția)