avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt sanse sa castige tatal custodia copilului?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt sanse sa castige tatal custodia copilului?

Buna ziua!
Mama copilului a plecat cu prietenul cel mai bun al tatalui in chirie chiar inainte ca cei doi sa se casatoreasca. Copilul de cinci ani s-a mutat cu mama. La inceput totul era in regula de dragul copilului(sa nu simta prea mult schimbarile) insa mama a inceput sa il ameninte pe tata din ce in ce mai mult ca nu o sa isi mai vada copilu, iar acesta a hotarat sa mearga in instanta pentru custodia copilului. De asemenea se pot observa anumite schimbari la copil fata de tata si nu numai. Care ar fi sansele ca tatal sa castige custodia minorului? Tatal are un domicliu stabil (ea nu, sta in chirie ), tatal are un loc de munca stabil cu un salariu aproape triplu fata de mama (el nu lucreaza weekendurile iar in timpul saptamanii termina la 18), tatal are sustinere financiara cat si in general de la parinti si frati (sa stea cu copilu si nu numai, minorul fiind foarte atasat de tata, bunici si unchi/matusi. Plange mai mereu cand pleaca inapoi la mama).
Mentionez ca minorul a crescut in locuinta tatalui pana sa plece mama cu altul.
Tatal isi doreste ca in urma unui eventual proces, copilul sa aiba domiciliul la el pentru a-i putea oferi tot ce are nevoie, iar mama sa aiba un program de vizita (Scopul fiind ca minorul sa locuiasca la el nu sa ii interzica mamei sa isi vada copilul). Insa tatal este descurajat de ceea ce auzit precum mamele castiga procesele orice ar fi si nu stie ce sa faca pentru ca copilul nu este foarte bine ingrijit de catre mama, in special problemele de sanatate.
Ce sanse credeti totusi ca ar avea tatal sa castige custodia in cazul acesta?
Ultima modificare: Duminică, 12 Ianuarie 2020
diana244, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Având în vedere aspectele pe care le-ați menționat, tatăl are șanse reale ca locuința copilului să fie stabikită la el. Totul depinde și de apărările mamei și de probele pe care le va face.
Conteaza sau mai bine zis este pus la socoteala si actualul iubit al mamei la partea financiara sau efectiv ar reprezenta un avantaj pentru ea? Multumesc frumos de raspuns!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contează dacă iubitul mamei contribuie la ]ntreținerea mamei și a copilului. De exemplu, asigură partea locativă și partea materială. Este de discutat, nici un caz nu seamănă cu altul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

custodia copilului cristina282008 cristina282008 Am avut o relatie de 10 ani, din care 7 am locuit impreuna, din aceasta relatia am un copil de 6 ani. . Nici unul dintre noi nu doreste sa ajunga in instanta ... (vezi toată discuția)
Reincredintarea minorei de 14 ani spre tata eceamihaela eceamihaela fata a fost incredintata mamei la varsta de 2 ani dupa divort . mama a plecat de 9 ani sa lucreze in strainatate si vine o data pe an acasa iar fata a fost in ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului catre tata e posibila? cristeasimona cristeasimona buna ziua!Am si eu o intrebare va rog! In urma unei casatorii de 6 ani, avem un copil cu varsta de 5 ani.acesta a fost crescut mai mult de parintii mei ... (vezi toată discuția)