As dori sa stiu ce actiuni legale pot intreprinde pentru a schimba locuinta unui copil minor, in varsta de 8 ani, din cea a mamei in cea a tatalui si implicit ca eu ca tata sa devin cel care am responsabilitatea cresterii si educarii acestuia.
In anul 2014, octombrie, am divortat copilul ramanand in ingrijirea mamei iar custodia fiind comuna. Din acel moment au aparut tot felul de probleme dat fiind faptul ca mama acestuia nu imi permitea sa-l vizitez, nu imi comunica absolut nimic legat de activitatea acestuia.
In februarie 2015 aceasta a solicitat un ordin de restrictie din motive imaginare iar motivarea respingerii acestui ordin aduce si o adeverire a faptului ca mama acestuia doreste sa-mi limiteze accesul la copil tocmai pentru a nu sesiza lipsa ei de responsabilitate fata de acesta.
In luna mai a anului 2015 mama copilului s-a mutat cu actualul sau iubit intr-o garsoniera inchiriata, lasand copilul in grija parintilor ei si necomunicandu-mi acest lucru.
In momentul de fata copilul locuieste cu bunicii lui, mama acestuia trecand pe la el la sfarsit de saptamana. In continuare aceasta imi interzice sa-l vad.
Exista un temei legal pentru a deschide o actiune judecatoreasca pentru a putea eu ca tata sa iau copilul sa locuiasca cu mine, mai ales ca din momentul divortului eu am dorit acest copil sa creasca langa mine?
Atata timp cat am un job bun si am si locuinta credeti ca as avea vreo sansa sa castig acest copil?
Multumesc.
Desigur, veți putea solicita ca instanța să dispună stabilirea locuinței copilului la dvs. Custodia va rămâne comună. Aveți mari șanse având în vedere situația dar instanța poate decide ca minorul să fie ascultat. Se va efectua și o anchetă socială la domiciliile părților, se va proba cu acte, interogatoriu și martori.
Martonze
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Un copil are şi mamă, şi tată. Are nevoie de ambii în aceeaşi măsură DAR are nevoie şi de un mediu familial ferit de conflicte. Un copil aflat în mijlocul scandalului dintre dvs. şi fosta soţie, scandal nerezolvat prin divorţ, afectează psihic copilul, pe termen lung.
Până la împlinirea vârstei de 18 ani a minorului, puteţi cere , de âte ori vreţi, modificarea hotărârilor anterioare, şansele depind ŞI de judecător, şi de probe Faptul că fosta soţie are un nou partener nu contează în ecuaţia procesului.
P.S. Copilul nu este obiect de tombolă, care "se câştigă" :)
Ar trebui intai sa va adunati probe referitor la unde sta copilul, de unde stiti, cum e ingrijit etc.
Apoi notificati bunicii. Notificati mama. Dati-le sanse sa va intelegeti. Daca nu functioneaza, actiune in instanta.
In toate cazurile, aveti nevoie de probe si avocat. Probe bune, concrete, indiscutabile. Cereti audierea.
Cat despre dosare de instanta, ar fi pacat sa ajungeti la instanta, insa ar fi si mai rau ca acel copil sa creasca fara vreun parinte, doar de dragul de a nu face dosare.