avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozit pe venitul din arenda
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozit pe venitul din arenda

Buna ziua
In acest an voi incheia un contract de arendare in calitate de arendator, va trebui sa declar in luna mai a anului viitor un venit estimat pt. impozitare sau este suficient ca atunci cand incasez arenda in bani sa fac o declaratie la fisc sustinuta de o adeverinta de la arendas?. Va multumesc si astept raspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: serbananca2000 , utilizator 08:27, 5 Septembrie 2011
Am cautat in DEX cuvantul "arendator" pentru ca nu stiu ce inseamna, dar nu l-am gasit si nici nu realizez din context ce e acela. Va rog sa ne spuneti dvs.

Legea arendarii nr. 16/1994 - actualizata la 5.03.2008

Art. 2. - Prin arendare se intelege contractul incheiat intre proprietar, uzufructuar sau alt detinator legal de bunuri agricole, denumit arendator, si arendas, cu privire la exploatarea bunurilor agricole pe o durata determinata si la un pret stabilite de parti.

Art. 3. - (1) Arendarea se face prin contract scris, al carui model este prevazut in anexa, incheiat intre arendator, pe de o parte, si arendas, pe de alta parte. Partile contractante pot fi persoane fizice sau juridice.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de arenda pentru terenurile cu destinatie agricola mariagabi mariagabi Este valabil incheiat un contrat de arendare, contract perfectat in 2012,si care are inserata o nota de subsol ce face referire la un termen din legea ... (vezi toată discuția)
Contract de arendare - conditii de incheiere a contractului nikescu nikescu Buna ziua, Va rog sa-mi detalii asupra modului cum se face un contract de arendare. Trebuie autentificat notarial? Multumesc! (vezi toată discuția)
Contractul de arenda mihaela495 mihaela495 Buna ziua, Parintii mei in calitate de proprietari ai unui teren ar dori sa incheie un contract de arenda pentru teren. Persoana careia doresc sa-i arendeze ... (vezi toată discuția)