avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contractul de arenda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contractul de arenda

Buna ziua,

Parintii mei in calitate de proprietari ai unui teren ar dori sa incheie un contract de arenda pentru teren. Persoana careia doresc sa-i arendeze terenul este o ruda apropiata care doreste la randul ei sa ceara ceva subventie prin nu stiu ce program/masura. Pentru acest lucru ar fi nevoie sa incheie contractul de arenda pentru o perioada de 5 ani.
Acum as dori daca se poate cateva detalii legate de contractul de arenda. In primul rand modelul contractului de arenda este unul tipizat sau se poate folosi si alt model? Legat de rezilierea sau incetarea contractului s-ar putea face eventual unilateral si inainte de expirarea celor 5 ani? Ce se intampla in cazul in care proprietarul terenului decedeaza de ex.(parintii au o varsta destul de inaintata), contractul se deruleaza mai departe sau inceteaza? Legat de pretul arendarii ar dori sa fie in produse dar trebuie prevazuta o cantitate minima sau la intelegere?
Exista alte detalii legate de arendare la care ar trebui sa fim atenti? Nu avem deloc experienta legata de arendare. Daca totusi arendarea se va face pe o perioada de 5 ani ( asa cere programul respectiv ) "chiriasul" ar avea ceva drepturi suplimentare asupra terenului?

Orice sfaturi sunt binevenite
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 11:56, 29 Februarie 2012
1.Luati un model si personalizati-l.
2.Sigur ca se poate denunta unilateral acest contract numai sa prevedeti acest lucru in contract.
3.Contractul poate continua prin mostenitori.
4.Poate fi cum doriti.
5.Arendasul va avea drepturile conferite de lege si contract.

Dupa ce-l scrieti aratati-l unui jurist ori avocat, asta este sugestia mea.
Pentru ca acest contract de arenda sa fie valabil si eligibil in aplicarea unui proiect prin PNDR, el trebuie intocmit la notar.Notarului trebuie sa-i expuneti toate doleantele dvs cat si ale arendatorului, conform :
Legea nr. 16/1994 a arendarii, versiune actualizata la data de 5.03.2008, care cuprinde ultima modificare, adusa de Legea nr. 20/2008, referitoare la contractul de arenda.
www.avocatnet.ro/content/art... .
Dupa incheierea contractului trebuie mers si inregistrat la primaria de care apartine suprafata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe venitul din arenda tibiard tibiard Buna ziua In acest an voi incheia un contract de arendare in calitate de arendator, va trebui sa declar in luna mai a anului viitor un venit estimat pt. ... (vezi toată discuția)
Rezilierea contractului de arenda inainte de termen nicoZidaru nicoZidaru Buna ziua, As avea nevoie de niste lamuriri legate de rezilierea unui contract de arenda care nu a expirat. Cum as putea sa il reziliez? Vreau sa imi ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract arenda mincinosul mincinosul Bună ziua, părintii mei au teren dat in arenda la S.c. Comcereal Vaslui (porumboiu adrian). Anul trecut au primit arenda cuvenită. intre timp au facut 2 ... (vezi toată discuția)