Firmei mele i s-a deschis procedura de insolventa pentru un credit neachitat, insa eu pot proba ca ne aflam intr-un caz de forta majora si in conformitate cu contractul incheiat toate platile, obligatiunile trebuiau sa inceteze, ce pot face? Ma pot baza pe acest aspect din contract?
Va multumesc.
In ce sens s-a deschis procedura insolventei? S-a dispus printr-o sentinta in dosarul respectiv deschiderea procedurii sau creditorul a formulat doar cererea de deschidere a procedurii insolventei, nefiind data o solutie in acest sens? Specificati in mod clar, intrucat, in cazul in care nu s-a dat o sentinta prin care sa fie deschisa procedura insolventei, dumneavoastra puteti formula intampinare (art. 115 si urm. C.p.c.) prin care va puteti formula aparari ca cele mentionate de catre dumneavoastra, dar, mai ales, ar trebui sa va axati pe faptul ca firma este solvabila, ca exista contracte comerciale in derulare, nu aveti datorii la stat, banci, alti creditori, etc. Daca puteti produce aceste dovezi, in mod sigur dosarul se va solutiona in mod favorabil pentru dumneavoastra, urmand a fi respinsa cererea de deschidere a procedurii insolventei. Pentru mai multe sanse de castig si o aparare cat mai bine pusa la punct, va sfatuiesc sa va angajati un avocat. Cu stima.
In Romania forta majora se certifica de catre Camera de Comert si Industrie din Romania.
AVIZUL DE FORTA MAJORA trebuie emis in cel mult 15 zile de la producerea evenimentului, documentatia completa trebuie depusa la Camera de Comert si Industrie cu minim 4 zile inainte de expirarea perioadei legale.
Documentele necesare emiterii Avizului de Forta Majora:
Cerere de eliberare a avizului de forta majora (detalii formular);
Copie contract cu partenerul afectat de neindeplinirea obligatilor contractuale, de catre solicitant, in care este prevazuta clauza de forta majora;
Documente / Adrese emise de autoritati locale sau nationale, din care sa reiasa producerea si inregistrarea situatiei / evenimentului de forta majora: Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Primarii, Administratie Nationala de Meteorologie etc (in functie de forta majora reclamata);
Documente / Adrese care sa contina prezentarea situatiei de forta majora, intervalul de producere si efecte;
Planse fotografice / inregistrari privind efectele situatiei / evenimentului.
Daca obtineti acest certificat, puteti invoca forta majora.
doar cererea de deschidere , dar cazul este mai complex, in sensul ca firma nu are lichiditati si nu poate nici functiona, intru cat primaria nu a eliberat autorizatia de functionare nici in urma mai multor sentinte irevocabile ce obligau la eliberarea acesteia, firma este blocata, nu produce dar nu am eu nici o vina, iar banca stia acest acest aspect. De aproximativ 3 ani suntem tot in procese cu primaria.
daca firma este blocata din punct de vedere financiar si nici nu functioneaza indicat ar fi sa acceptati starea de insolventa,din acel moment nu mai aveti de platit penalitati,etc.daca exista sanse de redresare ,lichidatorul poate cere un plan de reorganizare,poate actiona primaria care v-a pus piedicii in judecata pt.daunele provocate,altfel banca poate recupera creditul doar din garantiile pe care le are,lucru ce il poate face si acum prin executare silita.Daca v-a dat creditul fara garantii este indicat sa acceptati starea de insolventa si sa luati legatura cu un avocat.
Lnsolvență
neamtu 2
Scopul legii este acela de a asigura plata pasivului debitorului ! Se poate CHEMA ÎN GARANȚIE TERȚUL în procedura de insolvență ? Se poate invoca ... (vezi toată discuția)
Respins cererea
lorelai_w
Buna ziua. Daca la o firma s-a deschis procedura de insolventa datorita unui creditor, firma a facut recurs la Curtea de apel, care a casat sentinta si a ... (vezi toată discuția)