avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit auto pentru pensionari
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit auto pentru pensionari

Imi cer mii de scuze daca am creat degeaba un subiect nou dar nu am gasit nicaieri ce cautam! Intrebarea mea este Ce reduceri au pensionarii in privinta impozitelor auto? Doar la prima masina? Sau si la a 2a? Ce zice legea? Difera impozitul auto pentru cei ce stau la sat fata de cei care stau la oras? Va multumesc anticipat! Numai bine!
Cel mai recent răspuns: mfs1988 , utilizator 15:08, 7 Septembrie 2011
Nu stiu unde ati auzit Dvs. ceea ce ati scris mai sus, insa pensionarii platesc impozit pentru mijloacele auto pe care le detin, Exceptiile sunt prevazute de Codul fiscal:

(1) Impozitul pe cladiri, impozitul pe teren, impozitul pe mijloacele de transport, taxa pentru eliberarea certificatelor, avizelor si autorizatiilor, precum si alte taxe prevazute la art. 282 si art. 283 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare nu se aplica pentru:
a) veteranii de razboi;
b) persoanele fizice prevazute la art. 1 al Decretului-lege nr. 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurata cu incepere de la 6 martie 1945, precum si celor deportate in strainatate ori constituite in prizonieri, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si in alte legi.

Bunicul meu plateste dupa cum am calculat eu cu 40% mai putin pentru impozitul masinii! Si nu face parte din nicio categorie mai sus mentionata! Se poate sa fie in functie de primaria de care apartine!?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua locuiesc in afara romaniei din 2002 mama a avut o masina ... IulianaV78 IulianaV78 Buna ziua Locuiesc in afara Romaniei din 2002 Mama a avut o masina pe numele meu pe care a vandut-o in 2004, acum in 2021 am primit somatie de la ANAF ca am ... (vezi toată discuția)
Reducere/restrangere de activitate invatamant prescolar, mediu rural dredd4becks dredd4becks Buna seara! Am si eu o mica problema si va rog sa ma lamuriti cat de cat daca se poate. Sunt educatoare titulara pe post de 3 ani intr-un sat ce apartine ... (vezi toată discuția)
Impozit pe masina platit de doua ori!!!! vioichim vioichim buna ziua .in anul 2010 mi-am schimbat buletinul de la oras la sat dar masina a ramas pe oras , am platit impozit pe ea ,sant la zi cu impozitul iar acum cand ... (vezi toată discuția)