avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie militara de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie militara de invaliditate

Sunt nascut in luna mai 1956. Am lucrat in cadrul MApN intre 1975-1994, dupa care in sistemul public pana in august 2001 cand am fost pensionat de boala conform L19.
Am primit 2 pensii, una conform L19 pentru perioada din sistemul public (7 ani) si una conform L164/2001art.27lit.a pentru perioada militara (18 ani), pentru care am primit si pensia militara revizuita.
Conform L 263/2010 ( anexa 5), am implinit varsta de pensionare ( 55 ani si o luna) indeplinand si celalate conditii penru pensia de limita de varsta.
Cum, cand si cine valorifica perioada asimilata ( pensia de boala 2001-iunie 2011) in sistemul militar?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:01, 3 Octombrie 2011
Buna seara,

Deocamdata dosarele dvs., ale beneficiarilor de pensie atat din sistemul public cat si din sistemul militar, au ramas separate, desi avem un sistem unitar de pensii publice.

Intrucat ati indeplinit conditiile de varsta si stagiu prevazute in anexa 6 a Legii nr. 263/2010 inca din iunie 2011, casa de pensii sectoriala trebuie sa va emita decizie de trecere la pensie pentru limita de varsta. Separat, cand veti indeplini conditiile de varsta si stagiu prevazute in anexa 5 a Legii nr. 263/2010, urmeaza sa va adresati casei teritoriale de pensii. Desi trecerea la pensie pentru limita de varsta se face din oficiu, asta este legea, eu va sugerez sa formulati cerere.

Prin urmare, opinia pana la ora actuala este ca cererile se solutioneaza separat, de casa de pensii sectoriala si de casa teritoriala de pensii, care vor valorifica, fiecare, numai stagiile realizate in fiecare sistem, urmand sa primiti in continuare doua pensii.
Ultima modificare: Luni, 3 Octombrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalcularea pensiilor - valorificarea stagiilor de cotizare realizate dupa pensionare DIMITRIU DIMITRIU Sunt nascut la 25.11.1959 , pensionar militar din iunie 2005 . Am stagiu de cotizare ca militar 26 ani si 8 luni ( include si scoala militara ) Conditii ... (vezi toată discuția)
Iesirea la pensie in conditiile legii nr. 263/2010 tare tare In conditiile noi legei a pensionarii, intreb cand pot iesi la pensie (limita de varsta, anticipata sau anticipata partial) ? Am 53 ani (nascut in iunie 1958 ... (vezi toată discuția)
Durata pensiei de boala se adauga la perioada de vechime pentru pensia la limita de varsta? akitadolf akitadolf Am fost cadru militar dupa o vechime de 20 ani plus sporurile am facut 30 ani. am fost in pensie de boala dupa care m-am pensionat la limita de varsta si as ... (vezi toată discuția)