Sunt nascut in luna mai 1956. Am lucrat in cadrul MApN intre 1975-1994, dupa care in sistemul public pana in august 2001 cand am fost pensionat de boala conform L19.
Am primit 2 pensii, una conform L19 pentru perioada din sistemul public (7 ani) si una conform L164/2001art.27lit.a pentru perioada militara (18 ani), pentru care am primit si pensia militara revizuita.
Conform L 263/2010 ( anexa 5), am implinit varsta de pensionare ( 55 ani si o luna) indeplinand si celalate conditii penru pensia de limita de varsta.
Cum, cand si cine valorifica perioada asimilata ( pensia de boala 2001-iunie 2011) in sistemul militar?
Deocamdata dosarele dvs., ale beneficiarilor de pensie atat din sistemul public cat si din sistemul militar, au ramas separate, desi avem un sistem unitar de pensii publice.
Intrucat ati indeplinit conditiile de varsta si stagiu prevazute in anexa 6 a Legii nr. 263/2010 inca din iunie 2011, casa de pensii sectoriala trebuie sa va emita decizie de trecere la pensie pentru limita de varsta. Separat, cand veti indeplini conditiile de varsta si stagiu prevazute in anexa 5 a Legii nr. 263/2010, urmeaza sa va adresati casei teritoriale de pensii. Desi trecerea la pensie pentru limita de varsta se face din oficiu, asta este legea, eu va sugerez sa formulati cerere.
Prin urmare, opinia pana la ora actuala este ca cererile se solutioneaza separat, de casa de pensii sectoriala si de casa teritoriala de pensii, care vor valorifica, fiecare, numai stagiile realizate in fiecare sistem, urmand sa primiti in continuare doua pensii.