avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu minori

daca eu nu pot ajunge in tara cum pot angaja un avocat si martorii ii am aici sunt valide declaratiile in scris ale martorilor pt tribunal?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:49, 4 Septembrie 2011
martorii pot de declaratii doar in fata instantei
d-voastra puteti angaja un avocat care sa va reprezinte si nu trebuie sa veniti
dar daca sunteti chemat la interogatoriu ar fi bine pentru d-voastra sa veniti
Declaratiile in scris ale martorilor nu pot fi acceptate ca probe in procesul de divort. Daca doriti sa angajati un avocat, il puteti contacta telefonic sau prin posta electronica, urmand sa incheiati contractul prin corespondenta. Numai ca divortul nu se va putea pronunta in lipsa sotilor, asa ca va fi nevoie de prezenta dvs la cel putin un termen de judecata.
Primul pas ar fi sa semnati un contract de asistenta juridica cu un avocat, se poate si la distanta, de restul se va ocupa acesta, respectiv administrare probe si altele. Declaratia anumitor persoane poate fi obtinuta si la distanta in unele cazuri prin comisie rogatorie
Ultima modificare: Duminică, 4 Septembrie 2011
ContSters213050, utilizator
Da, angajarea avocatului nu constituie o problema.
Avocatul va avea insa nevoie si de procura notariala daca nu va prezentati la proces.

Martorii trebuie audiati in fata instantei si nu la notar.
Se mai poate proceda la audierea lor prin comisie rogatorie daca va incuviinta instanta romana.
In caz contrar ar trebui sa va orientati catre niste martori care se afla in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratiile martorilor catacata2011 catacata2011 Declaratiile martorilor in scris si in fata notarului sunt luate in considerare de instantele judecatoresti? Si vorbim aici despre un proces pentru ... (vezi toată discuția)
Comisie rogatorie in germania leona777 leona777 buna ziua, intr-un process cu minori in care s-a incuviintat ancheta sociala prin comisie rogatorie, daca cer instantei civile ca si audierea minorei sa se ... (vezi toată discuția)
Martor in proces penal mylygabi mylygabi Buna ziua, Am fost chemat ca martor intr-un proces penal. Se pare ca cel ce ma chemat este chiar inculpatul. Din pacate resedinta mea nu mai este in ... (vezi toată discuția)