buna ziua, intr-un process cu minori in care s-a incuviintat ancheta sociala prin comisie rogatorie, daca cer instantei civile ca si audierea minorei sa se faca prin comisie rogatorie in Germania, avand in vedere situatia cu pandemia, cine suporta costurile aferente acestei audieri prin comisie rogatorie ? Eu, reclamanta, care solicit acest lucru ? Si oare mi se va incuviinta audierea in acest fel a minorei ? VA multumesc frumos !
deja s-au discutat probele la termenul trecut, mai pot sa cer audierea prin comisie rogatorie la urmatorul termen cand va trebui sa se prezinte minora si sa invoc faptul ca nu se poate deplasa din cauza carantinarii si a pandemiei ? Oare se mai poate sa cer ?
CLAUDIU LASCOSCHI a scris:
Daca va încuviința instanta nu o sa va coste decat traducerile in limba tarii respective daca va grăbiți.
Adica s.au trimis anexele pentru ancheta sociala deja. Eu as veni cu minora la termen dar daca se va complica situatia cu pandemia asta atunci chiar nu am cum sa ma prezint eu la interogatoriu si minora in camera de consiliu. Ma gandesc ca judecatorul va intelege situatia si va dispune sa fim audiate din germania
CLAUDIU LASCOSCHI a scris:
Era bine sa o fi facut la termenul pe probe.
Daca s-au trimis deja actele va fi complicat sa obtineti.
Da, cam aveti dreptate dupa parerea mea dar nu eu va judec cazul.
Nu știu daca ar intra în carantină minora daca vine în tara.
Conteaza mult acest aspect pentru orice judecator.
Eu am încheiat amiabil un proces care ar mai fi durat 2 ani pentru ca aveam probleme cu pandemia si deplasarea clientului in străinătate dus și întors.
Intra in arest la.domiciliu 28 de zile.
El mergea dar nu am vrut eu și părțile s-au înțeles la un mod excepțional sub aspect judiciar.
Si instanta a vrut sa fie totul amiabil si a trimis afara din sala partea adversa ca sa se sfătuiască cu avocatii sai.
A revenit în sala cu sentimente mai bune.
Nici nu credea ca pot tine procesul 2 ani fara sa ma forțez prea tare dar fiindcă instanta si-a dat seama i-a dat aceasta sansa sa iasă din sala si sa revină.
Procesul avea 3 ani de când era pe rol. În fata primei instante.
Divort cu minor
MgcMarius
Se poate cere suspendarea procesului de divort cu minori pe o perioada de un an din motive financiare ce pot afecta psicologic minor? Minorul se afla cu mine ... (vezi toată discuția)