avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Martor in Proces Penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Martor in Proces Penal

Buna ziua,

Am fost chemat ca martor intr-un proces penal. Se pare ca cel ce ma chemat este chiar inculpatul.

Din pacate resedinta mea nu mai este in Romania de 6 ani si procesul se desfasoara in Suceava.

Care ar fi pasii de urmat pentru a fi audiat la distanta?

Pot refuza sa depun marturie fara sa existe vreun fel de repercursiuni?

Multumesc anticipat,

Cel mai recent răspuns: mylygabi , utilizator 12:03, 14 Ianuarie 2017
Buna ziua,
Transmiteti instantei o dovada a faptului ca nu mai locuiti in Romania si, eventual de a fi audiat prin comisie rogatorie.
Vedeti ce va dispune aceasta.
Multumesc,

Deci primul pas ar fi cererea catre instanta banuiesc facuta de un avocat.

Facuta de dumneavoastra si atasati o dovada ca locuiti in strainatate
Este posibil ca instanta sa va scuteasca de a va prezenta ca martor si sa-i solicite faptuitorului sa ceara altul,
Sa va admita sa fiti audiat prin comisie rogatorie,
Sau veti fi citat si atunci TREBUIE sa veniti, in caz contrar fiind amendat
Nu este necesar de avocat pentru asa ceva, puteti trimite si dvs direct.
Am inteles.
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minori coracao coracao daca eu nu pot ajunge in tara cum pot angaja un avocat si martorii ii am aici sunt valide declaratiile in scris ale martorilor pt tribunal? (vezi toată discuția)
Citat ca martor la un proces ce se desfasoara in alta tara CristinaPet CristinaPet Am fost citata ca martor la un proces ce se desfasoara in Germania. Am fost contactata de o domnisoara care mi-a dat o adresa la care sa confirm daca ma pot ... (vezi toată discuția)
Declinare competenta adriana79 adriana79 Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Locuiesc in Suceava si o cunostinta, din Resita, cu care am avut o relatia contractuala, a depus la Resita o ... (vezi toată discuția)