avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Citat ca martor la un proces ce se desfasoara in alta ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Citat ca martor la un proces ce se desfasoara in alta tara

Am fost citata ca martor la un proces ce se desfasoara in Germania. Am fost contactata de o domnisoara care mi-a dat o adresa la care sa confirm daca ma pot deplasa pana acolo. Ideea e ca nu vreau sa fiu martor la un proces in care din cate am inteles faptele s-au petrecut acum 6 ani. Se poate sa refuz sa fiu martor? Si in ce limba ar trebui sa trimit e-mail-ul? Si cred ca cea mai importanta intrebare ar fi daca trebuie sa angajez un avocat care sa vorbeasca in numele meu? Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Octombrie 2012
CristinaPet, utilizator
Cel mai recent răspuns: cedo_2012 , utilizator 22:53, 28 Octombrie 2012
Sanctiunea neprezentarii ar trebui sa o intrebati in Germania. De asemenea, ar trebui sa existe posibilitatea unei comisii rogatorii, adica instanta din Germania deleaga o instanta din Romania sa va audieze.
Stimata forumista,

Nu aveti dreptul de a refuza sa depuneti marturie in cadrul procesului penal.
Nu va este necesara angajarea unui avocat pentru ca se va face audierea dumneavoastra printr-o comisie rogatorie in Romania daca statul german tine neaparat sa fiti audiata.
Si persoana inculpata daca insista in audiere situatia va fi aceeasi in conditiile in care instanta germana a admis cererea de probatiune a inculpatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara !astazi am primit o Înștiințare in care mi se cere ... Florentinjenea Florentinjenea Buna seara !Astazi am primit o Înștiințare in care mi se cere sa ma prezint pentru a mi se înmâna actele de procedura.Am sunat la numărul de contact de ... (vezi toată discuția)
Audiere martor/inculpat laur2013 laur2013 In ce conditii un martor poate fi audiat la domiciliul acestuia daca sectia de politie este din alt judet? In ce conditiipoate fi audiat un inculpat daca ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla in ce dosar am fost chemat ca martor teodorapop teodorapop Am primit o citație cum ca sunt chemat ca martor intr -un dosar însă nu găsesc pe nici un portal cauza cu nr ..... Așa scrie pe citație :\"sunteți ... (vezi toată discuția)