avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... un sfat va rog
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

un sfat va rog

Buna ziua as dori daca se poate cit mai multe raspunsuri ,,,ce as putea face cu un copil care am fisa notariala ca il am sub intretinere ..Deci am un nepot nascut in usa si lasat de catre fica mea la virsta de 2 zile si plecata din usa in rominia care nu mai poate reveni in usa numai cu mare dificultate deoarece legea spune ca daca nu intri o data pe an daca ai rezident ,,pierzi actele de rezident ,,acum copilul are 3 ani eu il cresc de 3 ani are tot asigurari de sanatate ,are pasaport certificat american ,cod numeric american personal ,orce posibil ca fiind la mama sa numai ca eu sunt mama care l-a crescut si nu vreau sa il dau ,,in certificatul lui de nastere este trecuta numai mama are liniuta la tatal ,,ce trebuie sa fac in rominia ca sa il am in adoptie definitiv ,,credeti ca am vro sansa ?,,,m-am interesat peste tot ca o mama pentru copii ei ,pot sa ii fac certificat rominiesc in tara deoarece unu dintre parintele copilului trebuie sa fie romin deci pot sa ii fac ,,,il pot da la scoala in rominia sau gradinita pot face cu aceasta procura aproape orce numai nu il pot adopta ,,acum eu mai am 2 copii mici care sunt un an diferenta unu de celalalt deci nepotul 3, baiatul 4 fata 5 ani ei au crescut ca frati toti ,ce pot face in rominia o pot da in judecata pentru decadere din drepturile parintesti am vro sansa?imi trimete bani in usa din cind in cind adica de 2 ori pe an ,,eu i-as da copilul sa vada ce inseamna sa fie mama dar mi-e frica ca ajunge cine stie pe unde ,,aici in usa nu l-am adoptat ca nu am avut timp sa ne ducem dar acum e prea tirziu ca vreau sa ma intorc in rominia definitiv ,,ce mi-ar trebuie sa demonstrez ca sa il pot adopta ,,mentionez ca nu am inca nimic in rominia am tot felul de probleme de rezolvat masteniri s,succesiuni ,si alt ceva unde as gasi o scoala in bucuresti pentru copii cu probleme de autism ,,sau ma sfatuiti sa il tin sub castodie ,cu ce m-ar ajuta statul in aceasta problema ,,unde trebuie sa ma adresez pentru acesti copii ,copilul cu probleme este al meu nu este grav numai ca nu poate invata la o scoala normala ,,ce scoala stiti in bucuresti la zi nu sapt ,,nu as putea sa imi las copii la saptaminal ,,,multumesc mult ,,si mult respect pentru oameni care intradevar isi respecta profesia
Cel mai recent răspuns: ContSters220718 , utilizator 09:52, 5 Septembrie 2011
daca e nascut in SUA si are certificat de nastere acolo,el se supune legilor din SUA
trebuie sa luati legatura cu un avocat de acolo

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deplasarea unui minor inafara tari stefaniajohnston stefaniajohnston BUNA ZIUA,,am si eu o problema mai delicata am un nepot de 3 ani nascut in usa cu pasaport american ,,,acum citeva luni l-am adus in tara la mama lui ,,,acum ... (vezi toată discuția)
Mai multe nelamuriri stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua , am mai multe intrbari daca puteti sa ma ajutati ,nu stiu de unde sa incep ,dar cel mei bine sa incep cu mine ,,sunt casatorita cu un barbat ... (vezi toată discuția)
Drept la custodie in afara casatoriei si tarii de origine bella134 bella134 Fiica mea de 5 ani e nascuta in afara casatoriei in SUA. Doar ce am terminat procesul pentru pensia alimenta care a durat 20 de luni si incepem procesul pentru ... (vezi toată discuția)