avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... deplasarea unui minor inafara tari
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

deplasarea unui minor inafara tari

BUNA ZIUA,,am si eu o problema mai delicata am un nepot de 3 ani nascut in usa cu pasaport american ,,,acum citeva luni l-am adus in tara la mama lui ,,,acum as vrea sa il aduc inapoi in usa ,,,mentionez ca am procura de la mama lui ca mi-l da sub intretinere ,pot face orce act ,orce semnatura ,orce pentru el,,,procura este tradusa in 3 limbi ,,spaniola ,engleza si romina este facuta de un notar de stat ,,,acum vreau sa il aduc inapoi ca mama lui este plecata din tara si nu pot sa il las cu mama mea in tara care are 74 de ani,,,am vro problema la vama romina daca il iau inapoi in usa ,,mentionez ca are si certificat rominesc ,,dar nu are pasaport rominesc ,,,si alta problema ,,,sotul meu este cel care pleaca dupa el sa il aduca ,,,si el este trecut in procura ,,,credeti ca am probleme de scoatere din tara ,,,,,va rog frumos un raspuns daca aveti idee ce pot face ,,,procura nu este facuta in rominia ,,,copilul nu are tata pe certificatul de nastere ,,asta nu o sa fie o problema ,,,problema e sa nu il opreasca pe sotul meu la vama si sa nu poata sa treaca cu copilul,,,va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: stefaniajohnston , utilizator 21:24, 25 Septembrie 2012
Copilul circula ca si cetatean american, nu are legatura cu legea romana care priveste circulatia cetatenilor romani in strainatate. Cum a intrat tot asa si iese , cu pasaportul si insotit de un adult.

Am o curiozitate, aveti o problema cu tastatura ? intreb pt ca in toate mesajele, aveti o multime de semne care nu-s nici virgule, nici ghilimele, nici puncte.. pe ce apasati ?
Ultima modificare: Marți, 25 Septembrie 2012
gi-jane2, moderator
Buna ziua ,multumesc mult pentru raspus,,da am probleme ,,copii mi-au varsat ala pe ea nu de multe ori nu pot tasta nici litere,nici semne de punctuatie ,,ma scuzati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un sfat va rog stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua as dori daca se poate cit mai multe raspunsuri ,,,ce as putea face cu un copil care am fisa notariala ca il am sub intretinere ..Deci am un nepot ... (vezi toată discuția)
Mai multe nelamuriri stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua , am mai multe intrbari daca puteti sa ma ajutati ,nu stiu de unde sa incep ,dar cel mei bine sa incep cu mine ,,sunt casatorita cu un barbat ... (vezi toată discuția)
Casatoria cu un cetatean albanez teo87 teo87 Buna ziua ma numesc teodora si sunt logodita cu un cetatean albanez de un an jumatate, locuim amandoi in Anglia momentan dar am vrea sa oficiem casatoria in ... (vezi toată discuția)