avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... mai multe nelamuriri
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

mai multe nelamuriri

Buna ziua , am mai multe intrbari daca puteti sa ma ajutati ,nu stiu de unde sa incep ,dar cel mei bine sa incep cu mine ,,sunt casatorita cu un barbat american de 7 ani ,am rezident american dar nu am adresa in usa pe rezident nu scrie adresa mea din usa si nici nu am declarat vro adresa aici deoarere se pune adresa pe permisul de conducere ,si eu nu am permis ,am 2 copii unu de 6 si unu de 4 ,anul trecut mi s-a expirat pasaportul am fost in tara am vrut sa il schimb am fost la starea civila sa transcriu certificatul dar cei de la starea civila mi-au zis ca dureaza numai la dinsi 1,jumate luna pina intra la politie nu am putut ramine asa mult in rominia si nu am avut pe cine sa las procura deoarece mama mea era in usa la mine sa stea cu copii,am facut pasaport temporar tot pe numele de fata ca nu am avut cum sa imi schimb numele ,acum tot asa am pasaportul expirat ,vreau sa ma intorc in tara cu copii la anu in februarie ,unde o sa ma intorc cu travel document deoarece nu pot traversa toata americasi nici nu am cu cine lasa copii sa pot depune pasaportul care dureaza si aici peste 3 luni ,,copii sunt americani au pasapoarte tot ,,,,ce mi-ar trebui mie in rominia de aici pentru mine sa finalizez toate actele si pentru copii ,,mentionez ca am buletin de bucuresti ,cu numele de fata ,am rezident pe care este numele barbatului si numele tatalui meu ,am pasaport pe numele de fata expirat ce mai mi-ar trebui sa aduc in rominia de aici special am asa documente

1,certificat casatorie ,tradus in romineste si apostilat
2.o declaratie de la sotul meu precum el este de acord sa imi i-au numele de familie al lui si totodata sa pastrez numele anterior de tata
3.ambele pasapoarte expirate 2
4.rezident
5.carte de identitate valabila pe numele de fata
6.ambi copii certificate de nastere americane apostilate
nu am pasaport rominesc cu domiciliu in strainatate
si nu as vrea sa imi fac numai daca este necesar ,
mentionez ca intentionez sa ramin in tara sau cel putin sa am domiciliu ,,ce ar trebui sotului sa poata aibe rezidenta temparara ,,daca este ceva ce nu intelegeti va explic mai pe larg,,,,va multumesc,,eu ma refer ce ar mai trebui sa am de aici sa nu ma mai intorc pentru cine stie ce act in usa ,am uitat sa va zic ca am si declarati de iesire si intrare pentru copii de la sot acestea trebuie neaparat apostilate?,,
Cel mai recent răspuns: stefaniajohnston , utilizator 01:50, 27 Septembrie 2011
inca ceva ,,ce inseamna o copie legalizata de certificat de casatorie si de nastere ,unde se legalizeaza in rominia ,,,adica traducere certificat legalizat accea este copie legalizata sau dupa asa ceva se face copie si se legalizeaza
stefaniajohnston a scris:

inca ceva ,,ce inseamna o copie legalizata de certificat de casatorie si de nastere ,unde se legalizeaza in rominia ,,,adica traducere certificat legalizat accea este copie legalizata sau dupa asa ceva se face copie si se legalizeaza

Buna dimineata!

In cadrul birourilor notariale sunt si traducatori autorizati. Notarii sunt cei care legalizeaza si apostileaza aceste documente traduse.
Ultima modificare: Vineri, 23 Septembrie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
BUNA ZIUA multumesc pentru raspuns ,,eu ma refeream la scrie asa in documente 1 certificat de casatorie strain apostilat il am tradus in romineste si apostile tradusa dar nu inteleg ce este o copie legalizata ,,1 o copie a certificatului original si pe spate o stampila de notar sau traducerea o copie si stampilata de un notar ,,in usa noarul nu stampileaza copii sau face apostile ,numai secretarul de stat ,,deci acea copie legalizata o pot face in rominia?
Puteti face copie legalizata in Romania, aducand originalul documentului cu apostila. Se va traduce de catre un traducator autorizat in Romania si se va legaliza de catre notarul public. Este vorba de traducere legalizata.
Dvs aveti doua posibilitati:
1. Fie faceti traducere legalizata a certificatului cu tot cu apostila la notar ,
2. Fie faceti legalizare de copie de document , notarul public pastrand la baza o traducere a documentului.
Ambele se fac dupa original si dupa ce un traducator autorizat in Romania face traducerea. Traducerea dvs nu se ia in considerare daca veniti cu ea.
Va multumesc mult si inca ceva va rog ,cum trebuie sa fie declaratia facuta de sot ca este de acord sa ii port numele ,,cum ar trebui sa fac si cum ar parea in certificatul de casatorie ,pasaport si buletin daca eu vreau sa imi pastrez si numele meu de familie acela de fata si numele lui de familie ,ce se intimpla cu numele de mijloc ,daca numele de familie al meu inlocuieste numele de mijloc ,adica nu am renuntat la numele de familie anterior deci apare asa pe rezident numele johnston s stefania si numele de mijloc de Marieta dispare ,luind locul de mijloc numele de familie anterior Stefan,cum ar trebui sa faca sotul meu declaratia normal si cum ar aparea pe pasaport tot numele johnston stefan stefania marieta sau pot scoate cumva numele de mijloc marieta,,si inca ceva aceasta declaratie trebuie apostilata in usa sau poate fi doar notariata si tradusa in rominia si legalizata ,,mentionez ca in usa nu legalizeaza sau apostileaza notari publici ,,dinsi numai stampileaza ca a luat la cunostina si au fost de fata partile pentru actul notarial ,,numai secretarul de stat apostileaza si autentifica un act sau o declaratie ,,sau este mai bine sa apelez la serviciu stari civile de aici pentru o copie dupa original legalizata si apostilata ,,care poate fi tradusa si legalizata in rominia .va rog sa ma sfatuiti ce si cum ar fi mai indicat sa fac?

Alte discuții în legătură

Pasaport pentru copil in marea britanie, inregistrare acte de stare civila straine teddyana teddyana Buna ziua, numele meu este Ana si am nevoie de ajutor. Locuiesc in Anglia cu sotul meu care este albanez si avem o fetita de 1an si 2luni, vrem sa ii facem ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea casatoriei veronica3 veronica3 buna ziua,sunt casatorita cu un cetatean din camerun .casatoria am facut-o in cipru.as dori sa stiu unde trebuie sa in registrez casatoria in tara,in orasul ... (vezi toată discuția)
Valabilitatea procurii...in cazul acordului tatalui de a parasi(mama)romania cu minorul ana s ana s daca tatal face procura sa pot parasi spania cu minorul pt a merge in romania, cat timp e valabila(s-ar putea sa nu plec in perioada asta). apoi,,,pt a ma ... (vezi toată discuția)