Buna ziua , am mai multe intrbari daca puteti sa ma ajutati ,nu stiu de unde sa incep ,dar cel mei bine sa incep cu mine ,,sunt casatorita cu un barbat american de 7 ani ,am rezident american dar nu am adresa in usa pe rezident nu scrie adresa mea din usa si nici nu am declarat vro adresa aici deoarere se pune adresa pe permisul de conducere ,si eu nu am permis ,am 2 copii unu de 6 si unu de 4 ,anul trecut mi s-a expirat pasaportul am fost in tara am vrut sa il schimb am fost la starea civila sa transcriu certificatul dar cei de la starea civila mi-au zis ca dureaza numai la dinsi 1,jumate luna pina intra la politie nu am putut ramine asa mult in rominia si nu am avut pe cine sa las procura deoarece mama mea era in usa la mine sa stea cu copii,am facut pasaport temporar tot pe numele de fata ca nu am avut cum sa imi schimb numele ,acum tot asa am pasaportul expirat ,vreau sa ma intorc in tara cu copii la anu in februarie ,unde o sa ma intorc cu travel document deoarece nu pot traversa toata americasi nici nu am cu cine lasa copii sa pot depune pasaportul care dureaza si aici peste 3 luni ,,copii sunt americani au pasapoarte tot ,,,,ce mi-ar trebui mie in rominia de aici pentru mine sa finalizez toate actele si pentru copii ,,mentionez ca am buletin de bucuresti ,cu numele de fata ,am rezident pe care este numele barbatului si numele tatalui meu ,am pasaport pe numele de fata expirat ce mai mi-ar trebui sa aduc in rominia de aici special am asa documente
1,certificat casatorie ,tradus in romineste si apostilat
2.o declaratie de la sotul meu precum el este de acord sa imi i-au numele de familie al lui si totodata sa pastrez numele anterior de tata
3.ambele pasapoarte expirate 2
4.rezident
5.carte de identitate valabila pe numele de fata
6.ambi copii certificate de nastere americane apostilate
nu am pasaport rominesc cu domiciliu in strainatate
si nu as vrea sa imi fac numai daca este necesar ,
mentionez ca intentionez sa ramin in tara sau cel putin sa am domiciliu ,,ce ar trebui sotului sa poata aibe rezidenta temparara ,,daca este ceva ce nu intelegeti va explic mai pe larg,,,,va multumesc,,eu ma refer ce ar mai trebui sa am de aici sa nu ma mai intorc pentru cine stie ce act in usa ,am uitat sa va zic ca am si declarati de iesire si intrare pentru copii de la sot acestea trebuie neaparat apostilate?,,