Buna ziua ma numesc teodora si sunt logodita cu un cetatean albanez de un an jumatate, locuim amandoi in Anglia momentan dar am vrea sa oficiem casatoria in Romania anul acesta. Intrebarea mea este la cat timp dupa casatorie el poate obtine pasaport de Romania pentru a ne putem intoarce amandoi aici cat mai repede avand in vedere k eu studiez in Anglia la universitate full time si nu pot lipsi timp indelungat. Apreciez un raspuns cat mai concis si intr-un timp cat mai scurt. Va multumesc!
Buna ziua ,,nu cred ca este vro exceptie pentru un cetatean albanez,normal trebuie sa locuiti in rominia 5 ani dupa care se baga actele pentru cetatenie si dupa cetatenie isi face pasaport rominesc ,dar trebuie sa va mai ginditi ,,stiti ce se spune despre cetateni albanezi ,,fac numai probleme pe unde se duc ,,e cam greu sa obti pasaportul rominesc sau orce pasaport
Nu am precizat ca e cetatean albanez pentru ca ma asteptam la vreo exceptie ci pentru a evidentia ca nu e cetatean european, adica Albania nu e in U.E. Cat despre ce se spune despre cetatenii albanezi...se zic multe si mai urate de cetatenii ,,rromani'' oriunde in Europa, atata timp cat statul da pasapoarte tiganilor sa ne faca un renume atat de prost in afara Romaniei... In fine, pe langa asta.. Vroiam sa stiu daca se poate face exceptie de la sederea asta indelungata in Romania pentru ca dupa cum am zis eu studiez in Anglia am o viata aici si nu pot sa arunc totul ca sa stau atatia ani in Romania sa tai frunza la caini... credeti ca ar fi posibil? Merci
Buna ziua ,,doamna eu sunt casatorita cu cetatean american si nu este nici o exceptie ,mai repede ati face daca ati avea un copil ,aveti mai multe sanse ii trebuie rezident in rominia deci cel putin 2 ani stati in rominia si pe baza asta poate face cetatean albanian exemplu cu domiciliu in rominia adica sa ii treaca pe pasaport ca are domiciliu altfel nu poate face pasaport rominesc ca nu este cetatean ,,tot dupa 5 ani de stat permanent in rominia isi ia cetatenia ,,daca aveati un copil puteati sa ii faceti certificat de nastere rominesc si dinsul avea alte drepturi in rominia ,,,totusi va sfatuiesc sa intrebati la pasapoarte ,,